ΗΠΑ: To FBI βλέπει το FaceApp ως «απειλή αντικατασκοπείας»

ΗΠΑ: To FBI βλέπει το FaceApp ως «απειλή αντικατασκοπείας» Facebook Twitter
0

Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, FBI υποστηρίζει ότι το FaceApp και άλλες εφαρμογές που αναπτύχθηκαν στη Ρωσία αποτελούν «πιθανή απειλή αντικατασκοπείας».

Τα εν λόγω σχόλια έγιναν σε επιστολή προς τον γερουσιαστή Chuck Schumer, μετά από έρευνα που διέταξε ο ίδιος για την συγκεκριμένη εφαρμογή. 


Η εφαρμογή τροποποίησης των χαρακτηριστικών του προσώπου έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μέσα στη χρονιά, ωστόσο δημιούργησε ερωτηματικά όσον αφορά θέματα ιδιωτικότητας.


Τα σχόλια του FBI έρχονται εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας των ΗΠΑ ότι τα προϊόντα που παράγονται από ξένες εταιρείες τεχνολογίας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους για την ασφάλεια. Σε επιστολή προς τον Γερουσιαστή Schumer, ο οργανισμός πληροφοριών δήλωσε ότι «θεωρεί ότι οποιαδήποτε κινητή εφαρμογή ή παρόμοιο προϊόν που αναπτύχθηκε στη Ρωσία, όπως το FaceApp, αποτελεί πιθανή απειλή για αντικατασκοπεία».


Το FBI ακόμα υποστήριξε ότι θ' αναλάβει δράση αν βρει κάποια ένδειξη εξωτερικής πολιτικής εμπλοκής μέσω της εφαρμογής που αλλάζει τις φωτογραφίες των χρηστών για να τους κάνει να φαίνονται νεότεροι ή γηραιότεροι. Οι δημιουργοί της εφαρμογής FaceApp δεν έχουν σχολιάσει σχετικά, μέχρι στιγμής.


Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την Wireless Lab, μια εταιρεία που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη. Η εταιρεία είχε υποστηρίξει παλαιότερα ότι δεν αποθηκεύει μόνιμα φωτογραφίες και δεν συλλέγει δεδομένα - μεταφορτώνει μόνο συγκεκριμένες φωτογραφίες που επιλέγουν οι χρήστες για επεξεργασία.

Ο Γερουσιαστής Schumer ζήτησε την έρευνα για την εφαρμογή τον περασμένο Ιούλιο υπό τον φόβο «εθνικής απειλής και κινδύνου παραβίασης ιδιωτικότητας για εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες»

Με πληροφορίες από BBC 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM
Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διεθνή / Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει επίσημα ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, στέλνοντας ισχυρό πολιτικό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Νέο βιβλίο αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι ο Ουίλιαμ του έχει επιτεθεί σωματικά

Στα απομνημονεύματά του ο πρίγκιπας Χάρι είχε ισχυριστεί ότι ο Ουίλιαμ τον άρπαξε από το γιακά και τον έριξε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, λόγω διαφωνίας που ξεκίνησε για τη Μέγκαν Μαρκλ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ, ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΤΖΙΟΥΦΡΕ, ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Δεν διέψευσε ποτέ πως ο πρίγκιπας Άντριου είχε σεξουαλική σχέση με τη Βιρτζίνια Τζιούφρε

Ένα email του 2015 περιλαμβάνει τον ισχυρισμό δημοσιογράφου ότι ο πρίγκιπας Άντριου είχε «συναινετική σεξουαλική σχέση» με τη Βιρτζίνια Τζούφρε, έναν ισχυρισμό που ο Τζέφρι Έπσταϊν δεν αμφισβήτησε
THE LIFO TEAM