Ινδία: Ζευγάρι έχασε τρία παιδιά στο τσουνάμι και δημιούργησε ορφανοτροφείο

Ινδία: Ζευγάρι έχασε τρία παιδιά στο τσουνάμι και δημιούργησε ορφανοτροφείο Facebook Twitter
0

Ζευγάρι Ινδών που έχασε τρία παιδιά στο καταστροφικό τσουνάμι πριν από 15 χρόνια δημιούργησε ορφανοτροφείο για τα παιδιά που έχασαν τους γονείς τους στην μεγάλη καταστροφή.

Ειδικότερα, ο Καριμπίραν Παραμεσβαράν και η σύζυγός του Τσουνταμάνι στην Ινδία σκεφτόντουσαν την αυτοκτονία όταν έχασαν τρία παιδιά τους από το τσουνάμι που προκλήθηκε από τον ισχυρό σεισμό των 9,1 βαθμών πριν από 15 χρόνια.

Ινδία: Ζευγάρι έχασε τρία παιδιά στο τσουνάμι και δημιούργησε ορφανοτροφείο Facebook Twitter

Μερικές μέρες μετά τον θάνατο του μικρού γιου τους και δύο θυγατέρων τους ηλικίας 5, 9 και 12 το ζευγάρι βγήκε από το σπίτι του σε πόλη στην νότια Ινδία για να περπατήσει σε κάποια κοντινά χωριά.

«Είδαμε πολλά παιδιά που στεκόντουσαν στην άκρη του δρόμου, χωρίς στέγη, χωρίς γονείς», δήλωσε στο Reuters η Τσουνταμάνι. «Σκέφτηκα τότε, εγώ έχασα τα παιδιά μου, γιατί δεν παίρνω αυτά τα παιδιά και να τους προσφέρω στέγη».

Αρχικά το ζευγάρι, το οποίο είχε κι άλλα δύο αγόρια, πήρε σπίτι του τέσσερα ορφανά παιδιά. Λίγο μετά μετέτρεψε το σπίτι του σε ορφανοτροφείο και του έδωσε το όνομα «Ναμπικάι», το οποίο σημαίνει «ελπίδα» στα Ταμίλ. Σε μερικές μέρες, ο αριθμός των παιδιών αυξήθηκε σε 36 και το ζευγάρι είχε βρει έναν σκοπό.

Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην παράκτια Ναγκαπατίναμ στην οποία ζουν, την χειρότερα πληγείσα περιοχή στην Ινδία, στην οποία σχεδόν 9.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ενδοχώρα και σχεδόν 42.000 έμειναν άστεγοι.

Ο Παραμεσβαράν, διευθυντικό στέλεχος ως μηχανικός, και η Τσουνταμάνι, διευθύντρια πτέρυγας εταιρείας ασφαλειών ζωής, φροντίζουν έκτοτε 45 ορφανά παιδιά στο «Ναμπικάι» και έχουν χτίσει δύο κτίρια, ένα για τα κορίτσια και ένα για τα αγόρια, για να τα στεγάσουν. Στην αρχή ξεκίνησαν χρησιμοποιώντας κυρίως δικούς τους πόρους, αλλά στη συνέχεια βοήθησαν και φίλοι.

Ινδία: Ζευγάρι έχασε τρία παιδιά στο τσουνάμι και δημιούργησε ορφανοτροφείο Facebook Twitter

Τώρα πια πολλά από τα μεγαλύτερα παιδιά του «Ναμπικάι» έχουν φύγει, μερικά για ανώτερες σπουδές. Κάποια από αυτά έχουν βρει δουλειές σε πολυεθνικές εταιρείες.

Η 21χρονη Σανγκίθα, ένα από τα ορφανά του τσουνάμι, επέστρεψε για να δουλέψει στο ορφανοτροφείο αφού πήρε πτυχίο στην πληροφορική. «Γύρισα στο 'Ναμπικάι' για να υπηρετήσω τα παιδιά», είπε.

Ο 54χρονος Παραμεσβαράν κοιτάζει τώρα πίσω τη ζωή τους με την Τσουμαντάνι έχοντας μια αίσθηση ικανοποίησης.

«Η αποστολή αυτή είναι για μια ζωή, όσο η γη γυρίζει, επειδή θέλουμε να τιμήσουμε τα δικά μας παιδιά», δήλωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Διεθνή / Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Οι αλλαγές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ενώ τα συναινετικά φιλιά λογοκρίνονται, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις σκηνές βίας ή σεξιστικής συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM
Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Διεθνή / «Χτύπησα και χάθηκα»: Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Η 26χρονη Γερμανίδα εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει το όχημά της, εμφανώς εξαντλημένη, αφυδατωμένη και γεμάτη τσιμπήματα από κουνούπια
LIFO NEWSROOM