Ινδία: Ξεκινά ο απεγκλωβισμός των 41 εργατών από τη σήραγγα

Ινδία: Απομακρύνθηκε το εμπόδιο στα συντρίμμια της σήραγγας - Ξεκινά ο απεγκλωβισμός των εργατών Facebook Twitter
Φωτ. : Twitter
0

Απομακρύνθηκε το μεταλλικό εμπόδιο, που καθυστερούσε τον απεγκλωβισμό των 41 εργατών, που βρίσκονται παγιδευμένοι από την Κυριακή στα συντρίμμια σήραγγας στα ινδικά Ιμαλάια.

Από σήμερα, τα σωστικά συνεργεία στην Ινδία, αναμένεται να εργάζονται όλη ημέρα προκειμένου να τους βγάλουν από τα συντρίμμια. Υπενθυμίζεται ότι οι εργάτες βρίσκονται εδώ και 11 ημέρες παγιδευμένοι, στην μήκους 4,5 χιλιομέτρων σήραγγα. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών είναι ασφαλείς και έχουν πρόσβαση σε φως, οξυγόνο, τρόφιμα, νερό και φάρμακα.

Τα συνεργεία διάσωσης, υπολόγιζαν ότι μέχρι σήμερα το πρωί θα είχαν ανοίξει δίοδο στα συντρίμμια, ώστε να εισαγάγουν σε αυτή σωλήνα, μέσω του οποίου σχεδιάζουν να τους ανασύρουν στην επιφάνεια.

Όμως ενώ είχαν ήδη σκάψει σε βάθος 45 μέτρων από τα 60 στα οποία υπολογίζεται ότι βρίσκονται οι εγκλωβισμένοι, συνάντησαν ένα ατσάλινο πλέγμα δοκών και χρειάστηκαν έξι ώρες για να το απομακρύνουν.

«Βάσει των μέχρι στιγμής υπολογισμών μας, απομένουν περίπου 14 με 15 ώρες δουλειάς αν δεν προκύψει τίποτε άλλο και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να το καταφέρουμε», πρόσθεσε ο αξιωματούχος Μπάσκαρ Κούλμπε,  που εργάζεται στο σχέδιο κατασκευής της οδικής σήραγγας.

Μόλις ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις εκσκαφής, σχεδιάζεται η κάθοδος του σωλήνα, για να φέρουν στην επιφάνεια τους παγιδευμένους εργάτες.

Μόλις την Τρίτη, κατέστη δυνατό να υπάρξει οπτική επαφή με τους εγκλωβισμένους, χάρη σε ενδοσκοπική κάμερα που πέρασαν οι διασώστες μέσω του αγωγού από τον οποίο τους τροφοδοτούν με αέρα, τροφή και νερό, ενώ κοντά στο σημείο έχει στηθεί νοσοκομείο προκειμένου με το που απεγκλωβιστούν να τους παραχθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η σήραγγα μήκους 4,5 χιλιομέτρων, κατασκευάζεται ανάμεσα στις πόλεις Σιλκιάρα και Ντανταλγκαόν, για να συνδέσει το Ουταρκάσι με το Γιαμουνότρι, δύο από τους ιερότερους τόπους προσκυνήματος των ινδουϊστών, προκειμένου να επιτευχθεί βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης ανάμεσα σε κάποιους από τους πιο δημοφιλείς ιερούς τόπους προσκυνήματος των ινδουϊστών στη χώρα, όπως και στις μεθοριακές περιοχές με την Κίνα.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη επιταχύνει τα σχέδιά της για ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ - Όσα δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών

Στη συνάντησή τους στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι ενδέχεται να εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μια αμυντική αποστολή, παρά το γεγονός ότι το Ιράν δήλωσε πως ανοίγει πλήρως τη θαλάσσια δίοδο
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM