Ινδία: Ξεκινά ο απεγκλωβισμός των 41 εργατών από τη σήραγγα

Ινδία: Απομακρύνθηκε το εμπόδιο στα συντρίμμια της σήραγγας - Ξεκινά ο απεγκλωβισμός των εργατών Facebook Twitter
Φωτ. : Twitter
0

Απομακρύνθηκε το μεταλλικό εμπόδιο, που καθυστερούσε τον απεγκλωβισμό των 41 εργατών, που βρίσκονται παγιδευμένοι από την Κυριακή στα συντρίμμια σήραγγας στα ινδικά Ιμαλάια.

Από σήμερα, τα σωστικά συνεργεία στην Ινδία, αναμένεται να εργάζονται όλη ημέρα προκειμένου να τους βγάλουν από τα συντρίμμια. Υπενθυμίζεται ότι οι εργάτες βρίσκονται εδώ και 11 ημέρες παγιδευμένοι, στην μήκους 4,5 χιλιομέτρων σήραγγα. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών είναι ασφαλείς και έχουν πρόσβαση σε φως, οξυγόνο, τρόφιμα, νερό και φάρμακα.

Τα συνεργεία διάσωσης, υπολόγιζαν ότι μέχρι σήμερα το πρωί θα είχαν ανοίξει δίοδο στα συντρίμμια, ώστε να εισαγάγουν σε αυτή σωλήνα, μέσω του οποίου σχεδιάζουν να τους ανασύρουν στην επιφάνεια.

Όμως ενώ είχαν ήδη σκάψει σε βάθος 45 μέτρων από τα 60 στα οποία υπολογίζεται ότι βρίσκονται οι εγκλωβισμένοι, συνάντησαν ένα ατσάλινο πλέγμα δοκών και χρειάστηκαν έξι ώρες για να το απομακρύνουν.

«Βάσει των μέχρι στιγμής υπολογισμών μας, απομένουν περίπου 14 με 15 ώρες δουλειάς αν δεν προκύψει τίποτε άλλο και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να το καταφέρουμε», πρόσθεσε ο αξιωματούχος Μπάσκαρ Κούλμπε,  που εργάζεται στο σχέδιο κατασκευής της οδικής σήραγγας.

Μόλις ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις εκσκαφής, σχεδιάζεται η κάθοδος του σωλήνα, για να φέρουν στην επιφάνεια τους παγιδευμένους εργάτες.

Μόλις την Τρίτη, κατέστη δυνατό να υπάρξει οπτική επαφή με τους εγκλωβισμένους, χάρη σε ενδοσκοπική κάμερα που πέρασαν οι διασώστες μέσω του αγωγού από τον οποίο τους τροφοδοτούν με αέρα, τροφή και νερό, ενώ κοντά στο σημείο έχει στηθεί νοσοκομείο προκειμένου με το που απεγκλωβιστούν να τους παραχθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η σήραγγα μήκους 4,5 χιλιομέτρων, κατασκευάζεται ανάμεσα στις πόλεις Σιλκιάρα και Ντανταλγκαόν, για να συνδέσει το Ουταρκάσι με το Γιαμουνότρι, δύο από τους ιερότερους τόπους προσκυνήματος των ινδουϊστών, προκειμένου να επιτευχθεί βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης ανάμεσα σε κάποιους από τους πιο δημοφιλείς ιερούς τόπους προσκυνήματος των ινδουϊστών στη χώρα, όπως και στις μεθοριακές περιοχές με την Κίνα.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM