Ινδία: Τουλάχιστον 30 εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια πολυκατοικίας που κατέρρευσε- 60 ανασύρθηκαν

Ινδία: Τουλάχιστον 30 εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια πολυκατοικίας που κατέρρευσε- 60 ανασύρθηκαν Facebook Twitter
EPA
0

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια πολυκατοικίας που κατέρρευσε στην Ινδία.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς περισσότερους από 60 ανθρώπους. Στο πενταώροφο κτίριο, που βρίσκεται σε φτωχογειτονιά της πόλης Μαχάντ, ζούσαν σχεδόν 200 άνθρωποι.

«Ένας ένοικος είναι νεκρός και άλλοι τουλάχιστον 30 είναι παγιδευμένοι», δήλωσε ο Μπαρατσέτ Μαρούτι Γκογκαουάλ, βουλευτής που εκπροσωπεί τη Μαχάντ. Το κτίριο 47 διαμερισμάτων κατέρρευσε σαν πύργος φτιαγμένος από τραπουλόχαρτα, ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας.

Η πολυκατοικία κατέρρευσε το πρωί της Δευτέρας. Κάτοικοι και αστυνομικοί έψαχναν απελπισμένα στα συντρίμμια να βρουν επιζώντες, ενώ ασθενοφόρα διακόμιζαν τραυματίες σε νοσοκομεία εν μέσω των σφοδρών βροχοπτώσεων του μουσώνα και της ανησυχίας για την πιθανή μόλυνση από τον κορωνοϊό.

 

Τα αίτια της κατάρρευσης δεν είναι γνωστά, αλλά το φαινόμενο δεν είναι ασυνήθιστο στην Ινδία, εξαιτίας της αυθαίρετης δόμησης, της χρήσης ακατάλληλων υλικών και των κακοτεχνιών.

Κάθε χρόνο, οι σφοδρές βροχοπτώσεις την περίοδο των μουσώνων, από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο, προκαλούν την κατάρρευση πολλών οικημάτων που θεωρούνται επικίνδυνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ