Ινδία: Γκουρού που είχε καταδικαστεί για βιασμό, κρίθηκε ένοχος και για τη δολοφονία δημοσιογράφου

Ινδία: Γκουρού που είχε καταδικαστεί για βιασμό, κρίθηκε ένοχος και για τη δολοφονία δημοσιογράφου Facebook Twitter
0

Ένοχο έκρινε δικαστήριο της Ινδίας έναν γκουρού για το φόνο δημοσιογράφου που αποκάλυψε τη δράση του.

Ο Γκουρμίτ Ραμ Ραχίμ Σινγκ, 51 ετών, ο πνευματικός ηγέτης της πανίσχυρης αίρεσης Ντέρα Σάσα Σάουντα, η οποία έχει περισσότερους από 50 εκατομμύρια πιστούς σε όλον τον κόσμο, καταδικάστηκε τον Αύγουστο του 2017 σε κάθειρξη 20 ετών για τον βιασμό δύο γυναικών.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, σε ταραχές μεταξύ των υποστηρικτών του και αστυνομικών, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 38 άνθρωποι.

Σήμερα, ο Σινγκ και τρία άλλα μέλη της αίρεσης κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Ραμ Τσάντερ Σατραπάτι. Η ποινή που θα τους επιβληθεί θα ανακοινωθεί την επόμενη Πέμπτη και κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε θάνατο.

Οι δράστες πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δημοσιογράφο μπροστά στο σπίτι του, αφού η εφημερίδα του δημοσίευσε μια ανώνυμη επιστολή που αναφερόταν στις σεξουαλικές επιθέσεις του γκουρού.

Για να αποφευχθούν τα βίαια επεισόδια του 2017 ο Σινγκ παρακολούθησε τη δίκη του μέσω βίντεο, από τη φυλακή όπου κρατείται στο κρατίδιο Χαριάνα, ενώ αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων είχαν περικυκλώσει το δικαστήριο της πόλης Πανσκούλα.

Σε μια άλλη υπόθεση, ο Σινγκ κατηγορείται επίσης ότι ενθάρρυνε 400 πιστούς να ευνουχιστούν για να «προσεγγίσουν τον Θεό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σε Χεζμπολάχ: «Το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση»

Επανεμφανίστηκε με επιστολή προς τη Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση ενάντια σε Ισραήλ και ΗΠΑ, στέλνοντας μήνυμα σταθερότητας και στρατηγικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Διεθνή / Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Το χτύπημα στο δεξαμενόπλοιο έγινε από «δύο άγνωσης προέλευσης βλήματα» κοντά στο Κατάρ - Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Ισραήλ ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν πύραυλο από την Υεμένη
THE LIFO TEAM
Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM