Ινδία: Γκουρού που είχε καταδικαστεί για βιασμό, κρίθηκε ένοχος και για τη δολοφονία δημοσιογράφου

Ινδία: Γκουρού που είχε καταδικαστεί για βιασμό, κρίθηκε ένοχος και για τη δολοφονία δημοσιογράφου Facebook Twitter
0

Ένοχο έκρινε δικαστήριο της Ινδίας έναν γκουρού για το φόνο δημοσιογράφου που αποκάλυψε τη δράση του.

Ο Γκουρμίτ Ραμ Ραχίμ Σινγκ, 51 ετών, ο πνευματικός ηγέτης της πανίσχυρης αίρεσης Ντέρα Σάσα Σάουντα, η οποία έχει περισσότερους από 50 εκατομμύρια πιστούς σε όλον τον κόσμο, καταδικάστηκε τον Αύγουστο του 2017 σε κάθειρξη 20 ετών για τον βιασμό δύο γυναικών.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, σε ταραχές μεταξύ των υποστηρικτών του και αστυνομικών, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 38 άνθρωποι.

Σήμερα, ο Σινγκ και τρία άλλα μέλη της αίρεσης κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Ραμ Τσάντερ Σατραπάτι. Η ποινή που θα τους επιβληθεί θα ανακοινωθεί την επόμενη Πέμπτη και κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε θάνατο.

Οι δράστες πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δημοσιογράφο μπροστά στο σπίτι του, αφού η εφημερίδα του δημοσίευσε μια ανώνυμη επιστολή που αναφερόταν στις σεξουαλικές επιθέσεις του γκουρού.

Για να αποφευχθούν τα βίαια επεισόδια του 2017 ο Σινγκ παρακολούθησε τη δίκη του μέσω βίντεο, από τη φυλακή όπου κρατείται στο κρατίδιο Χαριάνα, ενώ αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων είχαν περικυκλώσει το δικαστήριο της πόλης Πανσκούλα.

Σε μια άλλη υπόθεση, ο Σινγκ κατηγορείται επίσης ότι ενθάρρυνε 400 πιστούς να ευνουχιστούν για να «προσεγγίσουν τον Θεό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM
Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM