Ινδία: Δικαστής απάλλαξε κατηγορούμενο για σεξουαλική επίθεση, κρίνοντας τα ρούχα τού θύματος «προκλητικά»

Ινδία: Δικαστής απάλλαξε κατηγορούμενο για σεξουαλική επίθεση, κρίνοντας τα ρούχα τού θύματος «προκλητικά» Facebook Twitter
0

Δικαστής στη νότια Ινδία απέρριψε καταγγελία γυναίκας για σεξουαλική επίθεση, κρίνοντας πως το θύμα φορούσε «προκλητικά ρούχα», απόφαση που προκάλεσε άλλο ένα κύμα έντονων αντιδράσεων σε μια χώρα όπου η σεξουαλική βία κατά γυναικών και κοριτσιών μοιάζει με κανονικότητα. 

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο δικαστής περιφερειακού δικαστηρίου του κρατιδίου της Κεράλα έβγαλε την απόφαση την περασμένη εβδομάδα, εξασφαλίζοντας την προβλεπόμενη εγγύηση στον 74χρονο άνδρα που κατηγορείτο για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση. 

Η απόφαση του δικαστηρίου βασίστηκε στις φωτογραφίες που προσκομίστηκαν κατά τη διαδικασία και έδειχναν το θύμα να φορά «σεξουαλικά προκλητικά» φορέματα. Η ίδια απόφαση αναφέρει πως «βάσει της πρώτης εντύπωσης του δικαστηρίου, η κατηγορία δεν στέκει κατά του κατηγορουμένου». 

Επιπλέον, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται την απόφαση, «είναι αδύνατο να πιστέψεις πως ο ΑμεΑ άνδρας θα μπορούσε με τη βία να τραβήξει τη γυναίκα στα πόδια του και να πιέσει σεξουαλικά το στήθος της». 

Η νέα αυτή απόφαση προκάλεσε νέο κύμα οργισμένων διαμαρτυριών σε μια χώρα όπου οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ευρύ ρατσισμό και γίνονται συχνά θύματα σεξουαλικών επιθέσεων, εκ των οποίων πολλά δεν αναφέρονται καν, λόγω της έλλειψης νομικής στήριξης και τού διαβόητα αργού δικαστικού συστήματος. 

«Πότε θα αλλάξει αυτή η νοοτροπία που στρέφεται κατά των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης;» διερωτήθηκε η επικεφαλής της Επιτροπής Γυναικών του Δελχί, Σουάτι Μαλιουάλ, καταδικάζοντας απερίφραστα την απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου. 

Τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά γυναικών είναι εξαιρετικά πυκνά στην Ινδία, ωστόσο οι άγριες υποθέσεις βιασμών και επιθέσεων συχνά αντιμετωπίζονται με κραυγαλέα προκλητική επιείκεια που ενισχύει το αίσθημα ατιμωρησίας και, ασφαλώς, κάθε άλλο παρά αποτρέπει τους επίδοξους θύτες και τα επόμενα εγκλήματα.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ