Ινδία: Απεγκλωβίστηκαν και οι 41 εργάτες από τη σήραγγα που κατέρρευσε

Ινδία: Απεγκλωβίστηκαν και οι 41 εργάτες από τη σήραγγα που κατέρρευσε Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Απεγκλωβίστηκαν οι 41 εργάτες που ήταν επί 17 ημέρες παγιδευμένοι έπειτα από κατάρρευση σήραγγας, που κατέρρευσε στα Ιμαλάια, στην Ινδία.

Η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των εργατών ξεκίνησε πριν από λίγες ώρες, με τη βοήθεια γεωτρύπανου, αλλά οι διασώστες έσκαψαν τα τελευταία μέτρα με τα χέρια, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά. 

Οι δραματικές στιγμές με τους πρώτους άνδρες να βγαίνουν πάνω σε φορεία από την είσοδο της σήραγγας, εκτυλίχθηκαν έπειτα από περισσότερες από 400 ώρες προσπαθειών, κατά τη διάρκεια των οποίων προέκυψαν αρκετά εμπόδια και καθυστερήσεις στην επιχείρηση διάσωσης.

Οι εργάτες παγιδεύτηκαν αφού μια κατολίσθηση τις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Νοεμβρίου, προκάλεσε την κατάρρευση μέρους της οροφής της σήραγγας. Τα συνεργεία διάσωσης, υπολόγιζαν νωρίτερα ότι θα άνοιγαν δίοδο στα συντρίμμια, ώστε να βάλουν σωλήνα, μέσω του οποίου θα τους έφερναν στην επιφάνεια. Όμως, όταν είχαν ήδη σκάψει σε βάθος 45 μέτρων από τα 60, στα οποία υπολόγιζαν ότι βρίσκονταν οι εγκλωβισμένοι, συνάντησαν ένα ατσάλινο πλέγμα δοκών και χρειάστηκαν ώρες για να το απομακρύνουν.

Στους εργάτες δόθηκε οξυγόνο, τροφή, νερό και φάρμακα μέσω ενός μικρού σωλήνα νερού, ενώ κατά τη διάρκεια των 17 ημερών τα σωστικά συνεργεία είχαν συνεχώς επικοινωνία μαζί τους. Δώδεκα γιατροί και ψυχίατροι βρίσκονταν εκεί, για να παρακολουθούν την υγεία των εγκλωβισμένων. Σύμφωνα με τις αρχές, οι άνδρες παρέμειναν σε καλή διάθεση και έκαναν γιόγκα και έπαιζαν κρίκετ για να διασκεδάσουν.

Οι συγγενείς των παγιδευμένων ανδρών, οι οποίοι έχουν κατασκηνώσει κοντά στο σημείο, συγκεντρώθηκαν έξω από τη σήραγγα με αποσκευές, έτοιμοι να συνοδεύσουν τους άνδρες στο νοσοκομείο. «Καθώς βγαίνει έξω, η καρδιά μου θα ξαναζωντανέψει», δήλωσε ο πατέρας ενός παγιδευμένου εργάτη.

Η σήραγγα μήκους 4,5 χιλιομέτρων, κατασκευάζεται ανάμεσα στις πόλεις Σιλκιάρα και Ντανταλγκαόν, για να συνδέσει το Ουταρκάσι με το Γιαμουνότρι, δύο από τους ιερότερους τόπους προσκυνήματος των ινδουϊστών, προκειμένου να επιτευχθεί βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης ανάμεσα σε κάποιους από τους πιο δημοφιλείς ιερούς τόπους προσκυνήματος των ινδουϊστών στη χώρα, όπως και στις μεθοριακές περιοχές με την Κίνα.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM
Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

Διεθνή / Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

«Αυτή δεν είναι μια ενημερωμένη πολιτική αλλά μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση τυχόν παραπληροφόρησης και για να επιβεβαιώσουμε εκ νέου ότι απαγορεύουμε αυτά τα σύμβολα», τονίζει σε δελτίο Τύπου η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Σήμερα η συνάντηση με Τραμπ - «Έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί» ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι ένας «αποφασισμένος αντίπαλος» του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί μεταξύ άλλων ότι υπερασπίζεται κατά προτεραιότητα τους πλέον εύπορους Αμερικανούς
LIFO NEWSROOM
BBC ΝΤΑΙΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Διεθνή / Νέο βιβλίο κατηγορεί το BBC για συγκάλυψη μετά τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1995

Μια ανεξάρτητη έρευνα που ζήτησε το BBC επιβεβαίωσε το 2021 πως πλαστά έγγραφα είχαν παρουσιαστεί στον αδελφό της πριγκίπισσας, Τσαρλς Σπένσερ, προκειμένου να την πείσει να παραχωρήσει αυτήν τη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Βραβεία Νόμπελ: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο θα θεωρηθεί «φυγόδικη» εάν πάει στη Νορβηγία να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο θα θεωρηθεί «φυγόδικη» εάν πάει στη Νορβηγία να το παραλάβει

«Αν έβγαινε από την επικράτεια της Βενεζουέλας ενώ εκκρεμούν ποινικές έρευνες σε βάρος της, θα θεωρείτο φυγόδικη», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας, θυμίζοντας ότι η Ματσάδο ερευνάται για «συνωμοσία, υποκίνηση μίσους και τρομοκρατία»
LIFO NEWSROOM