Ινδία: 12 νεκροί - Ποδοπατήθηκαν από τα πλήθη στο γιγάντιο προσκύνημα Κουμπ Μελά

Ινδία: 12 νεκροί - Ποδοπατήθηκαν από τα πλήθη στο γιγάντιο προσκύνημα Κουμπ Μελά Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Τουλάχιστον δώδεκα είναι οι νεκροί στο γιγάντιο προσκύνημα Κουμπ Μελά στην Ινδία. Σύμφωνα με τις αρχές, τα θύματα ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου από τα πλήθη.

Οι 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη στην Πρεγιαγκράζ, στη βόρεια Ινδία. Ο κόσμος ποδοπατήθηκε εν μέσω του γιγαντιαίου ινδουιστικού προσκυνήματος Κουμπ Μελά. Πολλοί άλλοι πιστοί τραυματίστηκαν στο δυστύχημα, κάποιοι σοβαρά και εισήχθησαν σε νοσοκομείο, διευκρίνισε γιατρός στο κέντρο υγείας της πόλης όπου διακομίστηκαν τα θύματα.

Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση για το πόσοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί, καθώς διεθνείς ανταποκριτές περιγράφουν σκηνές «απόλυτου χάους» στην όχθη του ποταμού, με ρούχα, παπούτσια, κουβέρτες και σακίδια σκορπισμένα στο έδαφος καθώς πλήθη προσπαθούσαν να ξεφύγουν.

Ινδία: 12 νεκροί - Ποδοπατήθηκαν από τα πλήθη στο γιγάντιο προσκύνημα Κουμπ Μελά Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA

Οι αξιωματούχοι είχαν προβλέψει ότι έως και 100 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένονταν να παρακολουθήσουν το «ιερό βάπτισμα» στο Κουμπ Μελά - ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά φεστιβάλ στον κόσμο, που συνολικά εκτιμάται πως παρακολούθησαν 400 εκατομμύρια πιστοί. Όμως, παρά το ότι το διάσημο τελετουργικό ανεστάλη από τους διοργανωτές, δεκάδες χιλιάδες πιστοί καταφθάνουν και εξακολουθούν να προσπαθούν να κάνουν την ιερή βουτιά.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έγραφε στα emails του με τον Επστάιν

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έστελνε στα emails του με τον Τζέφρι Έπσταϊν

Στο φως της δημοσιότητας νέα emails που φέρεται να έστειλε στον Τζέφρι Έπσταϊν και τη Γκίσλεϊν Μάξγουελ, όταν ενημερώθηκε ότι μια βρετανική εφημερίδα επρόκειτο να δημοσιεύσει ρεπορτάζ για τους τρεις τους
LIFO NEWSROOM