Ίλον Μασκ σε Ρίσι Σούνακ: Η τεχνητή νοημοσύνη θα βάλει τέλος στην εργασία

Ίλον Μασκ : Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Ίλον Μασκ προέβλεψε ότι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη κάποια στιγμή κανείς δεν θα χρειάζεται να εργάζεται και  ο άνθρωπος θα χρειαστεί να αναζητήσει το νόημα της ζωής. 

Στο τέλος συνόδου για την τεχνητή νοημοσύνη στη Βρετανία, έγινε μια συζήτηση ανάμεσα στον Ίλον Μασκ και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ. Η 50λεπτη συνομιλία που έμοιαζε με συνέντευξη περιελάμβανε την πρόβλεψη του Μασκ ότι η τεχνολογία θα καταστήσει περιττή την αμειβόμενη εργασία. Προειδοποίησε επίσης για ανθρωποειδή ρομπότ που «θα μπορούν να σας κυνηγήσουν οπουδήποτε».

«Βλέπουμε εδώ την πιο ανατρεπτική δύναμη στην ιστορία», είπε χαρακτηριστικά ο Μασκ αναφερόμενος στην τεχνητή νοημοσύνη. «Θα έρθει μια στιγμή όπου δεν θα χρειάζεται καμία δουλειά, θα μπορείτε να έχετε μια δουλειά αν τη θέλετε για προσωπική ικανοποίηση, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη θα κάνει τα πάντα. Είναι και καλό και κακό, μία από τις προκλήσεις στο μέλλον θα είναι πώς θα βρούμε νόημα στη ζωή».

Οι δύο άνδρες μίλησαν για το πώς το Λονδίνο είναι κορυφαίος κόμβος για τη βιομηχανία της τεχνητής νοημοσύνης και πώς η τεχνολογία θα μπορούσε να μεταμορφώσει τη μάθηση. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Σούνακ αναφέρθηκε στο «άγχος» που έχουν οι άνθρωποι για τις θέσεις εργασίας και με τον Μασκ συμφώνησαν στην ανάγκη ύπαρξης ενός «διαιτητή» που θα παρακολουθεί τους υπερ-υπολογιστές του μέλλοντος.

Ο Μασκ έχει επενδύσει σε εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης αλλά έχει επίσης εκφράσει τους φόβους του ότι θα μπορούσε να απειλήσει την κοινωνία και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη. «Υπάρχει μια ανησυχία για την ασφάλεια, ειδικά με τα ανθρωποειδή ρομπότ - τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να σε κυνηγήσει μέσα σε ένα κτίριο ή πάνω σε ένα δέντρο», είπε στο ακροατήριο. 

Η ιδιότυπη συνέντευξη του Σούνακ με τον Ιλον Μασκ 

Δεν βλέπεις κάθε μέρα τον πρωθυπουργό μιας χώρας να παίρνει τέτοια συνέντευξη από έναν επιχειρηματία, αλλά ο Σούνακ φάνηκε χαρούμενος που φιλοξένησε τον διάσημο καλεσμένο του. Η ιδιότυπη συνέντευξη πραγματοποιήθηκε μπροστά σε προσκεκλημένους από τον κλάδο της τεχνολογίας σε μια πολυτελή αίθουσα στο Lancaster House του κεντρικού Λονδίνου.

Ασυνήθιστο ήταν και το γεγονός ότι σε μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός δεν επετράπη να μπουν κάμερες και η Downing Street έδωσε στη δημοσιότητα το δικό της υλικό, σημειώνει το BBC.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τα πιθανά οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης, με τον Ίλον Μασκ να λέει: «Ένας από τους γιους μου δυσκολεύεται να κάνει φίλους και ένας φίλος μέσω τεχνητής νοημοσύνης θα ήταν υπέροχος γι' αυτόν».

Με πληροφορίες από BBC 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM