NEO VIDCAST

Ηφαιστειακή έκρηξη προκάλεσε χιονοστιβάδα στην Ιαπωνία

Ηφαιστειακή έκρηξη προκάλεσε χιονοστιβάδα στην Ιαπωνία Facebook Twitter
Φωτό: KYODO
0

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα, ενώ άλλος ένας αγνοείται, εξαιτίας μιας ηφαιστειακής έκρηξης που προκάλεσε χιονοστιβάδα σε χιονοδρομικό κέντρο, γνωστοποίησαν οι ιαπωνικές Αρχές.

Η ιαπωνική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προέτρεψε τους κατοίκους της περιοχής γύρω από το όρος Κουσάτσου-Σιράνε να αποφεύγουν να το πλησιάζουν, καθώς όπως εξήγησε καταγράφεται μια «ασθενής ηφαιστειακή δραστηριότητα».

Τέσσερις άνθρωποι που είχαν επιβιβαστεί σε μια καμπίνα του τελεφερίκ στον χιονοδρομικό σταθμό Γκούνμα, που είναι εξαιρετικά δημοφιλής μεταξύ των σκιέρ, τραυματίστηκαν από θραύσματα γυαλιών, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα.

Ένας αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή, ο Γιούτζι Σινοχάρα, επιβεβαίωσε επίσης ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση για να διασωθούν και να μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

«Η χιονοστιβάδα προφανώς προκλήθηκε από μια ηφαιστειακή έκρηξη», εξήγησε ο Σινοχάρα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένας άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε πως βρίσκονται ταυτόχρονα σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό ενός ανθρώπου που αγνοείται στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP

Διεθνή
0

NEO VIDCAST

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Διεθνή / «Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου υπερασπίστηκε με σθένος το πανό «Stop Killing Children», παρά τις αντιδράσεις από φιλοϊσραηλινές και φιλοπαλαιστινιακές ομάδες.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Διεθνή / Ο Τραμπ ενδέχεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο του 1976, ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά την κρίση του και οφείλει να το κάνει επίσημα μέσω προεδρικού διατάγματος
LIFO NEWSROOM
Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτοχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Διεθνή / Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτροχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Το Elevador da Glória, που συνδέει την πλατεία Restauradores με το Bairro Alto, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά τουριστικά αξιοθέατα της πορτογαλικής πρωτεύουσας
LIFO NEWSROOM
Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Διεθνή / Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Οι δύο αυταρχικοί ηγέτες μίλησαν για τις δυνατότητες της βιοτεχνολογίας και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, φτάνοντας μάλιστα να αναφερθούν στην πιθανότητα «αθανασίας»
LIFO NEWSROOM