Ice Cube: «Δαιμονική» η τεχνητή νοημοσύνη- Θα μηνύσει όποιον τη χρησιμοποιήσει για τη φωνή του

Ice Cube:«Δαιμονική» η τεχνητή νοημοσύνη-Απειλεί με μηνύσεις όποιον αναπαράγει τη φωνή του Facebook Twitter
Φωτ.:Instagram
0

Ο Ice Cube αποκαλεί την τεχνητή νοημοσύνη «δαιμονική» και απειλεί να μηνύσει όποιον αναπαράγει τη φωνή του.

Συγκεκριμένα ο γνωστός ράπερ Ice Cube απείλησε ότι είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε μηνύσεις εναντίον οποιουδήποτε επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει κάποιο μέθοδο τεχνητής νοημοσύνης με σκοπό να αναπαράγει τη φωνή του.

Ο 53χρονος ράπερ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι O'Shea Jackson Sr, συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα μεταξύ άλλων την τεχνητή νοημοσύνη και τη χρήση της για τη δημιουργία ψεύτικων τραγουδιών και φωνών καλλιτεχνών.

Κατά τη διάρκεια συμμετοχής του στο podcast Full Send, ο Ice Cube ήταν ξεκάθαρος. «Δεν θέλω να ακούσω το τραγούδι του Drake» είπε αναφερόμενος στα τραγούδια του συνθέτη και ράπερ Drake που δημιουργήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη και εμφανίστηκαν στο YouTube και στο TikTok τον περασμένο μήνα.

«Ναι, δεν θέλω να ακούσω αυτό το****. Θα πρέπει να μηνύσει όποιον κατόρθωσε να το κάνει» σημείωσε ο Ice Cube.

Στη συνέχεια ο παρουσιαστής του podcast Κάιλ Φόρτζερντ ρώτησε τον ράπερ Ice Cube πώς θα αντιδρούσε ο ίδιος αν του συνέβαινε κάτι ανάλογο. 

«Θα υπέβαλα μήνυση σε όποιον θα το έκανε και στους ανθρώπους και στην πλατφόρμα που θα το κυκλοφορούσαν» απάντησε. «Είναι σαν sample (δειγματοληψία ήχου), καταλαβαίνετε τι εννοώ; Δεν μπορεί κάποιος να πάρει την αρχική σας φωνή και να την επεξεργαστεί χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει» τόνισε.

«Νομίζω ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι δαιμονική και νομίζω ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους ανθρώπους» πρόσθεσε ο Ice Cube.

Τους τελευταίους μήνες, αρκετοί καλλιτέχνες, όπως οι Drake, The Weeknd και Frank Ocean έχουν επηρεαστεί από κομμάτια που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι σε αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι: Αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Μία ημέρα πριν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προανήγγειλε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση των Χούθι στο διεθνές αεροδρόμιο, Μπεν Γκουριόν, του Τελ Αβίβ.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό - Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Διεθνή / Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό: «Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή» αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Οι επιθέσεις του Τραμπ και οι φιλόδοξες πολιτικές του πρωτοβουλίες μοιάζουν να αποσκοπούν στο να διαλύσουν κάθε αίσθηση κανονικότητας, να αποπροσανατολίσουν τους αντιπάλους του και να ενισχύσουν το φόβο στους επικριτές του
LIFO NEWSROOM
Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Διεθνή / Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Αναλυτικά δεδομένα από το BBC Ρωσίας και τη Mediazona αποκαλύπτουν τις σοκαριστικές ρωσικές στρατιωτικές απώλειες το 2024 στην Ουκρανία, με τουλάχιστον 45.000 θύματα και αυξανόμενη στρατολόγηση εθελοντών
LIFO NEWSROOM
Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Διεθνή / Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παπικής θητείας του, ο πάπας Φραγκίσκος ενίσχυσε την παρουσία των γυναικών στο εργατικό δυναμικό του Βατικανού, ενώ διόρισε αρκετές σε υψηλόβαθμες θέσεις διοίκησης
LIFO NEWSROOM