Ιαπωνία: Ταυτόχρονα σόου με πυροτεχνήματα σε όλη τη χώρα, για να ευθυμήσουν οι πολίτες εν μέσω κορωνοϊού

Ιαπωνία: Ταυτόχρονα σόου με πυροτεχνήματα σε όλη τη χώρα, για να ευθυμήσουν οι πολίτες εν μέσω κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Ταυτόχρονες επιδείξεις πυροτεχνημάτων φώτισαν τον ουρανό σε όλη την Ιαπωνία, σε μια προσπάθεια των τεχνιτών να φτιάξουν τη διάθεση του κόσμου και ως έκκληση στους θεούς να βάλουν τέλος στην πανδημία του κορωνοϊού.

Περισσότεροι από 160 κατασκευαστές πυροτεχνημάτων σε όλη τη χώρα ξεκίνησαν την επίδειξή τους ακριβώς στις 8:00 το βράδυ της Δευτέρας, σε μυστικές τοποθεσίες. Οι επιδείξεις κράτησαν 5 λεπτά, προκειμένου οι πολίτες να προλάβουν να βγουν σε παράθυρα και πόρτες για να τα δουν, αλλά από την άλλη η διάρκειά τους να μην τους επιτρέψει να συγκεντρωθούν σε πλήθη έξω.

«Ιστορικά, τα πυροτεχνήματα στην Ιαπωνία έχουν χρησιμοποιηθεί ως προσευχή για την εξάλειψη επιδημιών, αλλά και για να παρηγορηθούν οι ψυχές των πεθαμένων», δήλωσε ένας από τους τεχνίτες που πήραν μέρος στην επίδειξη, ο Κουχέι Ογκάτσου από το Τόκιο.

 

Η ομάδα του εκτόξευσε σχεδόν 100 πυροτεχνήματα, ανάμεσά τους και κάποια μπλε, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Στα πυροτεχνήματα είχαν βάλει γραπτές προσευχές, για το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού. «Σαφώς και δεν πιστεύω ότι ο κορωνοϊός θα εξαφανιστεί με τα πυροτεχνήματά μας, αλλά θέλαμε να το κάνουμε αυτό και ελπίζουμε ότι θα βγει κάτι καλό», είπε ο Ογκούτσου.

Η πανδημία έπληξε σφοδρά τους τεχνίτες, που ετοίμαζαν όλο τον χρόνο τα πυροτεχνήματά τους για τα καλοκαιρινά φεστιβάλ, τα οποία όμως ακυρώθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού. Από τη μία, θέλουν να συνεχίσουν να τα κατασκευάζουν για να διατηρήσουν τις δεξιότητές τους, όμως ο νόμος τους επιτρέπει να κατέχουν συγκεκριμένη ποσότητα πυρίτιδας.

Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήθελαν να κάνουν κάτι για να φτιάξουν το κέφι των πολιτών, τους οδήγησαν στην απόφαση για τις ταυτόχρονες επιδείξεις με πυροτεχνήματα. «Συζητούσαμε τι μπορούσαμε να κάνουμε για αυτή την κοινωνία που έχει αλλάξει τόσο πολύ λόγω του κορωνοϊού και αποφασίσαμε να κάνουμε σόου σε όλη τη χώρα για να ευθυμήσει ο κόσμος», εξήγησε ο Ογκούτσου.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις δύο μέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής

«Ο εχθρός εξαπέλυσε μια ακόμη μαζική επίθεση με πυραύλους και drones σε οικιστικές περιοχές και σε ζωτικής σημασίας υποδομές στην περιοχή», δηλώνει ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Κιέβου
THE LIFO TEAM