Ιαπωνία: Μαϊμού «τρομοκρατεί» πόλη- Μπαίνει σε σπίτια, δαγκώνει από μωρά μέχρι ηλικιωμένους

Ιαπωνία: Μαϊμού «τρομοκρατεί» πόλη- Μπαίνει σε σπίτια, δαγκώνει από μωρά μέχρι ηλικιωμένους Facebook Twitter
0

Τον «τρόμο» έχει σκορπίσει μια μαϊμού σε μικρή πόλη της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας, η οποία εισβάλλει σε σπίτια και δαγκώνει ή γρατζουνάει πολίτες. 

Περίπου 20 άνθρωποι στο Ογκόρι της περιφέρειας Γιαμαγκούτσι έχουν δεχθεί επίθεση από τη μαϊμού από τις 8 Ιουλίου και οι περισσότεροι έχουν τραυματιστεί ελαφρά, σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές. 

Το νεαρότερο θύμα είναι ένα μωρό μόλις 10 μηνών. Η μαϊμού γρατζούνισε το πόδι του παιδιού, όταν μπήκε από πόρτα με σίτα και ανέβηκε στον πρώτο όροφο του σπιτιού της οικογενείας. 

Το βράδυ της Τρίτης η μαϊμού «χτύπησε» σε δημοτικό σχολείο και δάγκωσε ένα 10χρονο αγόρι και στα δύο χέρια, σύμφωνα με το NHK. Το βράδυ της Τρίτης και το πρωί της Τετάρτης επιτέθηκε σε δύο γυναίκες, περίπου 60 και 90 ετών, οι οποίες ήταν σε ανοιχτό χώρο. 

Σε άλλες πρόσφατες επιθέσεις, η μαϊμού δάγκωσε έναν άνδρα που άπλωνε τα ρούχα και μια γυναίκα, σε περίπτωση της οποίας εκμεταλλεύτηκε την ανοιχτή μπαλκονόπορτα. Επίσης, επιτέθηκε σε δύο μικρά παιδιά, αδέλφια, όταν μπήκε στο σπίτι τους από το παράθυρο. 

Οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει το είδος της μαϊμούς που ευθύνεται για τις επιθέσεις, αλλά σημείωσαν ότι στην περιοχή ζουν μακάκοι. Η αστυνομία έχει εντατικοποιήσει τις περιπολίες και κάλεσε τους πολίτες να κρατούν κλειστά τα παράθυρα, μέχρι να πιάσουν την «ένοχη» μαϊμού. 

Το Ογκόρι είναι σε μεγάλο βαθμό αστική περιοχή και είναι σπάνιο φαινόμενο μια άγρια μαϊμού να βγαίνει από το δάσος και να βλάπτει ανθρώπους, δήλωσε εκπρόσωπος του δήμου. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Διεθνή / Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Ο Πάπας θα επισκεφθεί το τέμενος Σουλτάν Αχμέτ και ακολούθως το Φανάρι, όπου θα παρακολουθήσει δοξολογία, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη
LIFO NEWSROOM