Η Ζιμπάμπουε πουλάει «δικαιώματα κυνηγιού» 500 υπό εξαφάνιση ελεφάντων

Η Ζιμπάμπουε πουλάει «δικαιώματα κυνηγιού» 500 υπό εξαφάνιση ελεφάντων Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Η Ζιμπάμπουε θα ξεκινήσει «σύντομα» την πώληση δικαιωμάτων κυνηγίου 500 ελεφάντων το 2021, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η χώρα αυτή την εβδομάδα.

Ο Tinashe Farawo, εκπρόσωπος της Αρχής Διαχείρισης Πάρκων και Άγριας Ζωής της Ζιμπάμπουε δήλωσε στο CNN πως η απόφαση οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στη μείωση του τουρισμού εξαιτίας της πανδημίας. «Τρώμε ό,τι σκοτώνουμε», ανέφερε ο Farawo προσθέτοντας πως διαθέτουν έναν προϋπολογισμό 25 εκατ. δολαρίων ο οποίος – σε έναν βαθμό – στηρίζεται στο «αθλητικό κυνήγι» και υπογράμμισε πως ο τουρισμός είναι ανύπαρκτος κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε λίγες εβδομάδες αφότου ο αφρικανικός ελέφαντας του δάσους χαρακτηρίστηκε «κρίσιμα απειλούμενος» και ο αφρικανικός ελέφαντας της σαβάνας «απειλούμενος». Εκπρόσωπος του Center for Natural Resource Governance, μίας οργάνωσης για το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα που δραστηριοποιείται στη Ζιμπάμουε, χαρακτήρισε ως «τρομακτική» την απόφαση για το κυνήγι ελεφάντων.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα το κυνήγι τροπαίων» ανέφερε η Simiso Mlevu προσθέτοντας πως είναι σχεδόν σίγουρο πως τα μέλη των οικογενειών ελεφάντων που θα επιβιώσουν από αυτό το «ανόητο κυνήγι» θα στραφούν κατά των άτυχων ντόπιων χωρικών για εκδίκηση. Παράλληλα έκανε λόγο για ανάγκη περισσότερο καινοτόμων και φιλικών προς το περιβάλλον μέτρων για την αύξηση των εσόδων.

Η Ζιμπάμπουε δεν είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που επιτρέπει το κυνήγι των ελεφάντων έναντι τέλους. Τον Δεκέμβριο η Ναμίμπια διέθεσε προς πώληση 170 ελέφαντες «υψηλής αξίας» εξαιτίας ξηρασίας και αύξησης του πληθυσμού ελεφάντων.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ