Η Τουρκία ζητά 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τις ΗΠΑ

Η Τουρκία ζητά 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Η Τουρκία υπέβαλε αίτημα στις ΗΠΑ για να αγοράσει 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Lockheed Martin, εκσυγχρονίζοντας ακόμα 80 κιτ υφιστάμενων πολεμικών αεροσκαφών, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters. 

Η Άγκυρα φαίνεται να επιχειρεί να αναβαθμίσει την Πολεμικής της Αεροπορία, στον απόηχο της ματαίωσης του προγράμματος F-35, αφότου οι ΗΠΑ αποφάσισαν να τιμωρήσουν την Τουρκία για την αγορά αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων s-400 από τη Ρωσία. 

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως, ως θέμα πολιτικής του υπουργείο Εξωτερικών, δεν επιβεβαιώνει ούτε σχολιάζει τις προτεινόμενες πωλήσεις ή μεταφορές αμυντικών όπλων.

Η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον επίσης αρνείται, για την ώρα, να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Ωστόσο Τούρκοι αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ανώνυμα την είδηση, σύμφωνα με Τούρκους δημοσιογράφους. 


Εν τω μεταξύ, λίγες ώρες μετά την κύρωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως η Ελλάδα δεν μπορεί ποτέ να αποκτήσει υπεροχή απέναντι της Τουρκίας και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «στην Ελλάδα κάποιοι πολιτικοί με επιθετική ρητορική προσπαθούν να κλιμακώσουν την ένταση αντί να βρουν λύσεις στα προβλήματα». 

«Πρέπει να γνωρίζουν πως αυτές είναι μάταιες προσπάθειες» κατέληξε. 

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν άσκησε δριμύτατη κριτική προς την Άγκυρα, σε επιστολή του προς τους προέδρους της αμερικανικής Βουλής και της Γερουσίας, με αφορμή την παρούσα κατάσταση στη Συρία. Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί ευθέως την Τουρκία ότι απειλεί την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM
Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM