Η Τουρκία ανακοίνωσε τεράστια αμοιβή για πληροφορίες σχετικά με τον Μοχάμεντ Νταχλάν

Η Τουρκία ανακοίνωσε τεράστια αμοιβή για πληροφορίες σχετικά με τον Μοχάμεντ Νταχλάν Facebook Twitter
0

Η Τουρκία ανακοίνωσε αμοιβή πάνω από 600.000 ευρώ για κάθε πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψη του Παλαιστίνιου Μοχάμεντ Νταχλάν, πρώην ισχυρού άνδρα της Γάζας εγκατεστημένου στα ΗΑΕ.

«Επεξεργαζόμαστε ένα μέτρο που αφορά τον Νταχλάν. Θα τον βάλουμε στην κόκκινη λίστα (των καταζητούμενων τρομοκρατών)», δήλωσε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού στην εφημερίδα Hurriyet.

Η αμοιβή για οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να οδηγήσει στη σύλληψή του θα οριστεί στα τέσσερα εκατομμύρια τουρκικές λίρες (630.000 ευρώ), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν τον Νταχλάν ότι ενεπλάκη στο αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016 κατά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ότι είναι ένας μισθοφόρος στην υπηρεσία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων όπου διαμένει.

Ο 58χρονος Νταχλάν, πρώην ισχυρός άνδρας της οργάνωσης Φάταχ στη Λωρίδα της Γάζας είναι αντίπαλος από παλιά του Παλαιστινίου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, του οποίου ήταν άλλοτε ο έμπιστός του στη Γάζα.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν συχνά τον Νταχλάν ότι έπαιξε ρόλο στο αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016 κατά του Ερντογάν, βοηθώντας το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν στον οποίο η Άγκυρα απέδωσε αυτή την απόπειρα πραξικοπήματος.

Πιο πρόσφατα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν τον Νταχλάν για εμπλοκή στον φόνο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι από Σαουδάραβες πράκτορες στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.

Η ανακοίνωση της αμοιβής για τη σύλληψή του γίνεται τρεις εβδομάδες μετά την αντιπαράθεση μέσω τηλεοπτικών δικτύων μεταξύ αυτού και του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξη στα τέλη Οκτωβρίου στο παναραβικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, o Τούρκος υπουργός είχε κατηγορήσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ότι προσφέρουν καταφύγιο σε «έναν τρομοκράτη που ονομάζεται Μεβλούτ Νταχλάν».

Ο Νταχλάν απάντησε εξαπολύοντας φραστική επίθεση στον πρόεδρο Ερντογάν - σε συνέντευξη σε σαουδαραβικό δίκτυο- κατηγορώντας τον ότι στηρίζει «τρομοκρατικές ομάδες» στη Συρία, ότι «λεηλάτησε τον χρυσό από την κεντρική τράπεζας της Λιβύης» και ότι «"πιστεύει ότι είναι ο εμίρης των πιστών» στον αραβομουσουλμανικό κόσμο.

Ο πρώην ισχυρός αρχηγός της υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφαλείας στη Γάζα έπεσε σε δυσμένεια μετά την πανωλεθρία των δυνάμεών του από τους μαχητές της Χαμάς το 2007, όταν το ισλαμιστικό κίνημα ανέλαβε δια της βίας τον έλεγχο του παλαιστινιακού θύλακα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM