Η Τεχεράνη απαντά στον Τραμπ με προειδοποιήσεις: «Να προσέχει για τους στρατιώτες του»

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ Facebook Twitter
Ντόναλντ Τραμπ/ Φωτ.: EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επέμβουν για να βοηθήσουν τους Ιρανούς διαδηλωτές, εάν η Τεχεράνη απαντήσει με βία στις μεγαλύτερες πανεθνικές κινητοποιήσεις που έχει αντιμετωπίσει η Ισλαμική Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια.

Στην δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, απάντησε σύμβουλος του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, ο Αλί Λαριτζανί, καλώντας τον Ντόναλντ Τραμπ να μην προκαλέσει «αποσταθεροποίηση» της Μέσης Ανατολής.

Τις τελευταίες ημέρες, οι Ιρανοί διαδηλώνουν εξαιτίας της δεινής κατάστασης της οικονομίας της χώρας, με την αγανάκτηση για τον εκρηκτικό πληθωρισμό και την κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου να ξεσπά στους δρόμους.

Από τις συγκρούσεις στις διαδηλώσεις, σκοτώθηκαν έξι άτομα, με επόμενο, την ανάρτηση του ρεπουμπλικάνου προέδρου: «Αν οι αρχές του Ιράν πυροβολήσουν εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών και τους σκοτώσουν βίαια, όπως συνηθίζουν, οι ΗΠΑ θα σπεύσουν να τους σώσουν. Είμαστε έτοιμοι και οπλισμένοι για να επέμβουμε».

Η απάντηση της Τεχεράνης στον Τραμπ

Ο Λαριτζανί απάντησε εκ μέρους του Ιράν: «Ο Τραμπ θα πρέπει να ξέρει ότι τυχόν αμερικανική παρέμβαση σε αυτή την εσωτερική υπόθεση θα ισοδυναμούσε με αποσταθεροποίηση όλης της περιοχής και θα έβλαπτε τα αμερικανικά συμφέροντα. Να προσέχει για τους στρατιώτες του», πρόσθεσε ο Λαριτζανί, έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Άλλος σύμβουλος του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, ο Αλί Σαμκάνι, σχολίασε, πως μια ενδεχόμενη αμερικανική παρέμβαση στο Ιράν θα ακολουθούνταν από μια «πληρωμένη απάντηση».

«Οποιοδήποτε επεμβατικό χέρι εναντίον της ασφάλειας του Ιράν υπό οποιοδήποτε πρόσχημα, θα το εξέθετε σε πληρωμένη απάντηση», έγραψε στο X ο Αλί Σαμκάνι. «Η ασφάλεια του Ιράν είναι κόκκινη γραμμή», πρόσθεσε αυτός ο σύμβουλος του Ανώτατου Ηγέτη Αλί Χαμενεΐ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM