Η Ταϊλάνδη «χαλαρώνει» τη νομοθεσία για την κάνναβη και μοιράζει ένα εκατομμύριο γλαστράκια σε νοικοκυριά

Η Ταϊλάνδη «χαλαρώνει» τη νομοθεσία για την κάνναβη και μοιράζει ένα εκατομμύριο φυτά σε νοικοκυριά Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα διανείμει δωρεάν ένα εκατομμύριο φυτά κάνναβης σε νοικοκυριά σε όλη τη χώρα τον Ιούνιο, στο πλαίσιο της ελευθερίας που έχουν πλέον οι πολίτες να τα καλλιεργούν στο σπίτι. 

Ο υπουργός Υγείας, Anutin Charnvirakul, ανακοίνωσε στις 8 Μαΐου το μέτρο, επισημαίνοντας πως στόχος είναι η κάνναβη να γίνει «οικιακό φυτό». 

Ο νέος αυτός κανονισμός, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από τις 9 Ιουνίου, θα επιτρέπει την καλλιέργεια της κάνναβης, μετά από σχετική ενημέρωση της κυβέρνησης όμως.

Θα επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο η καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης. 

Σε μία περιοχή όπου οι ποινές για τα παράνομα ναρκωτικά είναι δρακόντειες, η Ταϊλάνδη έγινε το 2018 η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε τη χρήση ιατρικής κάνναβης. 

Το βασίλειο έχει, επίσης, «χαλαρώσει» τους τοπικούς περιορισμούς και οι ταϊλανδέζικες εταιρείες ποτών και καλλυντικών έσπευσαν πέρυσι να λανσάρουν προϊόντα με κάνναβη και CBD.

Ο Anutin διευκρίνισε ωστόσο ότι οι εταιρείες μπορούν να πωλούν προϊόντα κάνναβης που περιέχουν λιγότερο από 0,2 τετραϋδροκανναβινόλη, ή THC. Πρόκειται για το μέρος που προκαλεί τη μέθη. 

«Αυτό θα επιτρέψει στους ανθρώπους και την κυβέρνηση να παράγουν περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια μπατ ετησίως (σ.σ. 273.670.439 ευρώ) σε έσοδα από τη μαριχουάνα και την κάνναβη» ενημέρωσε ο υπουργός. 

Η Kitty Chopaka, παραγωγός κάνναβης, σημείωσε στο CNN πως ο νέος νόμος ανοίγει τον δρόμο για τη χρήση της ως φυτικό τσάι ή ακόμα και κατανάλωση ως σούπα. 

Ωστόσο, όποιος θέλει να έχει στο σπίτι του ένα φυτό θα πρέπει να επιδείξει σχετική συνταγή από γιατρό, εξήγησε. «Μόνο τότε θα μπορείτε να καλλιεργείτε κάνναβη στο σπίτι και να τη χρησιμοποιείτε όπως θέλετε» διευκρίνισε η ίδια. 

Κατέληξε αναφέροντας πως η παρόλο που η ψυχαγωγική χρήση του ναρκωτικού παραμένει παράνομη, «θα συνεχιστεί το κάπνισμα του χόρτου και η κυβέρνηση δεν έχει τρόπο να το εμποδίσει». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ