Η Ταϊβάν βιώνει την χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 50 ετών - Η καθημερινότητα των κατοίκων

ξηρασία ταιβαν Facebook Twitter
0

Η Ταϊβάν βιώνει τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 50 ετών.

Η μακροχρόνια ξηρασία έχει σχεδόν εξαντλήσει τις μεγάλες δεξαμενές νερού του νησιού, ενώ προκάλεσε δύο σοβαρές διακοπές ρεύματος. Οι αρχές αναγκάστηκαν να περιορίσουν την παροχή νερού σε πολλές περιοχές.

Σε κάθε περίπτωση η ξηρασία έχει φέρει δραστικές αλλαγές στο τοπίο του νησιού. Αρκετές λίμνες έχουν «στεγνώσει» και ο πυθμένας τους μοιάζει με το έδαφος στην έρημο.

Την ίδια ώρα οι περίπου 23,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Ταϊβάν χρησιμοποιούν με φειδώ το νερό. Οι περιορισμοί ανάγκασαν πολλούς να τροποποιήσουν τον χρόνο του ντους, πώς και πόση ώρα πλένουν πιάτα ή καθαρίζουν το σπίτι. Μια γυναίκα σταμάτησε να πλένει το αυτοκίνητό της. Ένας σεφ σταμάτησε να μαγειρεύει τον περασμένο μήνα λόγω έλλειψης νερού. Ένα κατάστημα που σερβίρει κρύο τσάι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί πάγο στα ροφήματα μέχρι να αρθούν οι περιορισμοί του νερού.

«Χρησιμοποιούσαμε πάρα πολύ νερό πριν», είπε ο Lin Wei-Yi, που μένει στην κεντρική πόλη του Taichung. «Τώρα πρέπει να προσαρμοστούμε σε ένα νέο τρόπο ζωής». Κανένας τυφώνας δεν πέρασε από την Ταϊβάν πέρυσι, για πρώτη φορά από το 1964. Οι τροπικοί κυκλώνες αποτελούν την κύρια πηγή για τις δεξαμενές του νησιού. Ορισμένοι επιστήμονες λένε ότι η πρόσφατη έλλειψη τυφώνων είναι μέρος ενός μοτίβου που σχετίζεται με την υπερθέρμανση του πλανήτη, στο οποίο η ένταση των καταιγίδων που πλήττουν την Ταϊβάν έχει αυξηθεί, αλλά η ετήσια συχνότητά τους έχει μειωθεί.

Οι συνηθισμένες βροχοπτώσεις ήταν επίσης λιγότερες φέτος, ιδιαίτερα στην Taichung, μια πόλη 2,8 εκατομμυρίων κατοίκων και τη δεύτερη μεγαλύτερη στο νησί. «Οι εικόνες των λιμνών είναι τρομακτικές, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα» λένε οι αρχές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ