Η Ryanair ζητά από Νοτιοαφρικανούς να αποδείξουν την εθνικότητά τους με τεστ στα Αφρικάανς

Η Ryanair αναγκάζει Νοτιοαφρικανούς να αποδείξουν την εθνικότητά τους με ένα τεστ στα Αφρικάανς Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η Ryanair απαιτεί από τους Νοτιοαφρικανούς επιβάτες να αποδείξουν την εθνικότητά τους προτού ταξιδέψουν κάνοντας ένα τεστ στα Αφρικάανς, μια γλώσσα που έχει ταυτιστεί με το απαρτχάιντ και τη λευκή μειονότητα.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης σε αριθμό επιβατών, η οποία δεν εκτελεί πτήσεις από και προς τη Νότια Αφρική, δήλωσε ότι απαιτεί από όλους τους επιβάτες με τελικό προορισμό τη Βρετανία να συμπληρώσουν το «απλό ερωτηματολόγιο» με αιτιολογία το υψηλό ποσοστό Νοτιοαφρικανικών διαβατηρίων.

«Εάν δεν μπορέσουν να συμπληρώσουν αυτό το ερωτηματολόγιο, θα τους αρνηθούν να ταξιδέψουν και θα τους δοθεί πλήρης επιστροφή χρημάτων», δήλωσε εκπρόσωπος της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας.

Η Ύπατη Αρμοστεία της Βρετανίας  στη Νότια Αφρική διευκρίνισε μέσω Twitter ότι το τεστ δεν ήταν απαίτηση της βρετανικής κυβέρνησης για την είσοδο στη χώρα.

Η αεροπορική εταιρεία, από την πλευρά της είπε ότι το τεστ θα ισχύει για κάθε κάτοχο διαβατηρίου Νότιας Αφρικής που πετά στη Βρετανία από άλλο μέρος της Ευρώπης. 

Τα Αφρικάανς είναι η τρίτη πιο ομιλούμενη από τις 11 επίσημες γλώσσες στη Νότια Αφρική, που χρησιμοποιείται από ποσοστό 12% των 58 εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα. Θεωρούνταν η επίσημη γλώσσα μέχρι το τέλος του απαρτχάιντ το 1994.

Η γλώσσα γεννήθηκε από τον ολλανδικό εποικισμό στη Νότια Αφρική τον 17ο αιώνα και έχει ταυτιστεί με την φυλετική διάκριση ενώ συνδέεται με την ιδεολογία του απαρτχάιντ, που επιβλήθηκε και διαδόθηκε κυρίως από το Εθνικό Κόμμα της λευκής μειονότητας από το 1948.

Θεωρήθηκε σύμβολο ανισότητας, που επιβλήθηκε στις προηγούμενες γενιές μαζί με περιορισμούς σχετικά με το πού οι άνθρωποι μπορούσαν να ζήσουν, να εργαστούν, να πάνε σχολείο και να κατέχουν γη.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ