Η Ρουσέφ θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασης για την καθαίρεσή της

Η Ρουσέφ θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασης για την καθαίρεσή της Facebook Twitter
0


Η πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο και θα ασκήσει έφεση στην απόφαση για την καθαίρεσή της, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ζοζέ Εντουάρντο Καρντόζο, μετά την ψηφοφορία.

Η Γερουσία της Βραζιλίας αποφάσισε σήμερα να μην στερήσει από την Ντίλμα Ρουσέφ τα πολιτικά δικαιώματά της για την επόμενη οκταετία, παρά το γεγονός ότι λίγο νωρίτερα οι γερουσιαστές με συντριπτική πλειοψηφία τάχθηκαν υπέρ της καθαίρεσής της.


Μετά την καθαίρεση της Ρουσέφ, ο νυν αντιπρόεδρος, ο κεντροδεξιός Μισέλ Τέμερ θα ορκιστεί νέος πρόεδρος της χώρας, σε μια τελετή που θα γίνει στο Κογκρέσο στις 22.00 (ώρα Ελλάδας), όπως έγινε γνωστό από επίσημη πηγή.


Από τους 81 γερουσιαστές, οι 61 ψήφισαν υπέρ της καθαίρεσης και μόνο οι 20 κατά, βάζοντας τέλος στη 13ετή διακυβέρνηση της χώρας από αριστερές κυβερνήσεις. Στη δεύτερη ψηφοφορία, οι γερουσιαστές με ψήφους 42 υπέρ έναντι 36 κατά έκριναν ότι η Ρουσέφ θα πρέπει να διατηρήσει τα πολιτικά δικαιώματά της.

Η Ρουσέφ, η οποία παρακολούθησε την ψηφοφορία από το προεδρικό μέγαρο Αλβοράντα έχοντας στο πλευρό της τον μέντορά της, τον πρώην πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, πρόκειται να κάνει μια δήλωση στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει από την Μπραζίλια για να μεταβεί στο σπίτι της στο Πόρτο Αλέγκρε, την πόλη όπου ζουν η κόρη της και τα δύο εγγόνια της.


"Είναι καλά, είναι ήρεμη" διαβεβαίωσε ένας από τους συμβούλους της μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.


Ο 75χρονος Τέμερ θα ορκιστεί σε μια πολύ σύντομη τελετή και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Κίνα προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20). "Η Βραζιλία δεν μπορεί να είναι απούσα από τη σύνοδο" υπογράμμισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα O Globo.


Αργά το βράδυ αναμένεται επίσης να προβληθεί από την τηλεόραση ένα βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του.


Μολονότι είναι εξίσου αντιδημοφιλής με τη Ρουσέφ, ο Τέμερ ασκούσε καθήκοντα προέδρου από τις 12 Μαΐου, όταν η Γερουσία αποφάσισε να θέσει σε προσωρινή αργία την πρώτη εκλεγμένη πρόεδρο της χώρας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Διεθνή / Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Οι ομοφοβικές, εθνικιστικές και βαθιά ρατσιστικές αναρτήσεις του στο Facebook βρίσκονται στο μικροσκόπιο μετά την ανάδειξη του αδελφού του σε νέο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM
O Ocean Vuong έβλεπε μικρός το σόου της Όπρα. Σήμερα ο συγγραφέας του μήνα στην εκπομπή της/ Το νέο μυθιστόρημα του Ocean Vuong είναι το βιβλίο του μήνα στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ

Διεθνή / O Ocean Vuong έβλεπε μικρός το σόου της Όπρα και σήμερα είναι ο συγγραφέας του μήνα στην εκπομπή της

Το νέο βιβλίο του βραβευμένου Αμερικανο-Βιετναμέζου συγγραφέα, «The «Emperor of Gladness», είναι το 114ο βιβλίο για το Oprah's Book Club της θρυλικής παρουσιάστριας, η οποία το χαρακτήρισε ως «ένα από τα καλύτερα της εποχής μας και όλων των εποχών». Σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και στα ελληνικά.
LIFO NEWSROOM