Η πρώτη πτέρυγα φυλακής μόνο για transgender ανοίγει στη Βρετανία

Η πρώτη πτέρυγα φυλακής μόνο για transgender ανοίγει στη Βρετανία Facebook Twitter
0

Η πρώτη πτέρυγα φυλακών για transgender που κρατούνται στη Βρετανία θα ανοίξει αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η πτέρυγα, μέσα σε μια γυναικεία φυλακή στο νότιο Λονδίνο, θα καλύψει αρχικά τις ανάγκες κράτησης για τρεις transgender που είχαν γεννηθεί άντρες, όπως μεταδίδει το BBC.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι τρεις κρατούμενες έχουν πιστοποιητικά αναγνώρισης φύλου και δεν θα έρχονται σε επαφή με τις άλλες γυναίκες στο σωφρονιστικό ίδρυμα HMP Downview, στο Sutton.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η ασφάλεια όλων των κρατουμένων ήταν «η μεγαλύτερη ανησυχία» τους.

Η κίνηση έρχεται μετά από την υπόθεση της Karen White, μιας φυλακισμένης transgender, που διέπραξε σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον δύο γυναικών ενώ ήταν προφυλακισμένη στη φυλακή New Hall στο Wakefield.

Η White έχει καταδικαστεί με ποινή ισόβιας για σεξουαλικά αδικήματα.

Η δημιουργία μιας ειδικής πτέρυγας για transgender είναι η τελευταία εξέλιξη σε έναν ευαίσθητο, αμφιλεγόμενο και εξελισσόμενο τομέα αλλαγής της πολιτικής των φυλακών.

Η μονάδα Downview, φαίνεται ότι θα είναι η πρώτη που θα προσαρμοστεί στην προσπάθεια να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ των δικαιωμάτων των κρατουμένων και των άλλων φυλακισμένων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

Διεθνή / Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

«Τους τελευταίους μήνες, ταξίδεψα σε όλη τη χώρα, μιλώντας με Αμερικανούς για την ξεκάθαρη επιλογή που έχουμε σε αυτήν την σημαντική εκλογική αναμέτρηση» δήλωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στον Ατλαντικό - Προσπάθησε να τον διασχίσει με ιστιοφόρο

Διεθνή / Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στον Ατλαντικό - Προσπάθησε να τον διασχίσει με ιστιοφόρο

Το διατλαντικό ταξίδι που σχεδίασαν με το ελληνικής ονομασίας ιστιοφόρο «Theros» κατέληξε σε τραγωδία- «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δείξουμε ότι μπορείς να ταξιδέψεις χωρίς να καις ορυκτά καύσιμα» είχαν δηλώσει
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Ανήθικη η δήλωση περί κατοχής - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Διεθνή / Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Απρεπής η δήλωση περί κατακτητών - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς»
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ