Η πρώτη δήλωση της Νίκολα Στέρτζον μετά τη σύλληψη: «Είμαι αθώα»

Η πρώτη δήλωση της Νίκολα Στέρτζον μετά τη σύλληψη - Είμαι αθώα Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / EPA
0

Αφού αφέθηκε ελεύθερη μετά τη σύλληψη και κράτηση για ένα επτάωρο, η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε ότι είναι αθώα.

«Το να βρεθώ στην κατάσταση που βρέθηκα σήμερα, όταν είμαι σίγουρη ότι δεν έχω διαπράξει κάποιο παράπτωμα είναι συγχρόνως σοκαριστικό και βαθιά θλιβερό... Δεν θα έκανα ποτέ τίποτα για να βλάψω ούτε το SNP ούτε τη χώρα», δήλωσε η Νίκολα Στέρτζον με ανάρτησή της στο Twitter. «Δεδομένης της φύσης αυτής της διαδικασίας, δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, θέλω να το πω αυτό... Γνωρίζω πέρα από κάθε αμφιβολία ότι είμαι πραγματικά αθώα για οποιοδήποτε αδίκημα».

Υπενθυμίζεται πως η Νίκολα Στέρτζον συνελήφθη νωρίτερα σήμερα στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας για τους πόρους που κατευθύνθηκαν προς Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP). Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται τι συνέβη ποσό μεγαλύτερο των 600.000 λιρών που συγκεντρώθηκε από ακτιβιστές υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας το 2017, το οποίο επρόκειτο να διατεθεί για την οργάνωση δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία και υπάρχουν υποψίες ότι διατέθηκε για άλλους σκοπούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σύλληψη της Νίκολα Στέρτζον αποτελεί πλήγμα για το SNP που κυριάρχησε για περισσότερο από δύο δεκαετίες στην πολιτική ζωή της Σκωτίας. Μετά την παραίτηση της Νίκολα Στέρτζον, η υποστήριξη τόσο προς το κόμμα, όσο και προς τον στόχο της ανεξαρτησίας της Σκωτίας έχει υποχωρήσει.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Νίκολα Στέρτζον δήλωσε ότι κατόπιν συνεννόησης προσήλθε σε ακρόαση με την αστυνομία της Σκωτίας, στη συνέχεια συνελήφθη και ανακρίθηκε και ότι συνεργάζεται στο πλαίσιο της έρευνας.

Τον Απρίλιο, ο σύζυγος της Νίκολα Στέρτζον, ο Πίτερ Μάρελ, και ο πρώην ταμίας του κόμματος Κόλιν Μπίτι συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες εν αναμονή περαιτέρω έρευνας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές fashion weeks

Διεθνή / Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές εβδομάδες μόδας

Παραδοσιακά υφάσματα, ιστορικά μοτίβα και πιο σύγχρονες σιλουέτες φέρνουν το “China Chic” στο προσκήνιο των φετινών εβδομάδων μόδας σε Πεκίνο και Σανγκάη, σε μια στιγμή που τα κινεζικά brands επανασυστήνονται και διεθνώς.
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΗΠΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Εντείνονται τα σενάρια για χερσαία εισβολή των ΗΠΑ - «Ο Τραμπ ίσως στείλει άλλους 10.000 στρατιώτες»

Ο Τραμπ, βέβαια, συνεχίζει να κάνει λόγο για «διαπραγματεύσεις με το Ιράν», με την Τεχεράνη να το αρνείται και να θέτει τους δικούς της όρους για τερματισμό του πολέμου
THE LIFO TEAM