Η πριγκίπισσα Μαρία - Τερέσα της Ισπανίας πέθανε από κορωνοϊό

Η πριγκίπισσα Μαρία - Τερέσα της Ισπανίας πέθανε από κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Η πριγκίπισσα Μαρία Τερέσα της Ισπανίας πέθανε από κορωνοϊό σε ηλικία 86 ετών.

Η «κόκκινη πριγκίπισσα», όπως την αποκαλούσαν αρκετοί για τον ακτιβισμό και τις πολιτικές θέσεις της, πέθανε την Πέμπτη, σε ηλικία 86 ετών. Ο αδελφός της, πρίγκιπας Σίξτους Χένρι των Βουρβόνων-Πάρμας ήταν αυτός που ανακοίνωσε τον θάνατο της. «Η αδελφή μας Μαρία Τερέσα έπεσε θύμα του κορωνοϊού και πέθανε στο Παρίσι», έγραψε μεταξύ άλλων στο Facebook παρακαλώντας τους ακολούθους της σελίδας του να προσευχηθούν για την ανάπαυση της αδελφής του.

Η πριγκίπισσα Μαρία - Τερέσα της Ισπανίας πέθανε από κορωνοϊό Facebook Twitter
Η πριγκίπισσα Μαρία - Τερέσα της Ισπανίας πέθανε από κορωνοϊό Facebook Twitter
Η ανακοίνωση στο Facebook

Η πριγκίπισσα ανήκε στη δυναστεία του Οίκου των Βουρβόνων-Πάρμας, πλάγιου κλάδου του Οίκου των Βουρβόνων-Ισπανίας. Ο Οίκος τους ιδρύθηκε το 1748, όταν ο Φίλιππος έγινε δούκας Πάρμας και Πλακεντίας, δουκάτου που ανήκε στη μητέρα του από τον Οίκο των Φαρνέζε. Πλάγιοι οίκοι ιδρύονται όταν κάποιο μέλος βασιλικής οικογένειας που δεν είναι κληρονόμος του θρόνου, λαμβάνει γη και τίτλους. 

Η Μαρία Τερέζα είχε γεννηθεί στο Παρίσι στις 28 Ιουλίου 1933. Γονείς της ήταν ο πρίγκιπας Χαβιέ και η Μαντελάιν των Βουρβόνων, που απέκτησαν έξι παιδιά. Σπούδασε στην Γαλλία και αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Σορβόννης όπου, σύμφωνα με το περιοδικό People, δίδαξε, όπως έπραξε αργότερα και στο πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης. Ασχολήθηκε με το Ισλάμ και με τα δικαιώματα των γυναικών στα αραβικά κράτη και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής της στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πριν λίγες εβδομάδες, ο βασιλιάς Φίλιππος ο 6ος, της Ισπανίας, είχε εξεταστεί και είχε βρεθεί αρνητικός στον κορωνοϊό που αποδείχθηκε όμως μοιραίος για την εξαδέλφη του. Και άλλοι «γαλαζοαίματοι» έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό: ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό και ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας. Στον αντίποδα, η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, Δούκισσα της Κορνουάλης ήταν αρνητική στις εξετάσεις. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM