Η Ουκρανία χτύπησε με πύραυλο Neptune πλοίο που της είχε πάρει η Ρωσία το 2014

Η Ουκρανία χτύπησε με πύραυλο Neptune πλοίο που της είχε πάρει η Ρωσία το 2014 Facebook Twitter
0

Η Ουκρανία έπληξε με πύραυλο, αποβατικό πλοίο, το οποίο η Ρωσία κατέλαβε από την Ουκρανία το 2014, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού ναυτικού Ντμίτρο Πλετεντσούκ το πρωί της Τρίτης.

Η Ρωσία κατέλαβε το αποβατικό «Κονσταντίν Ολσχάνσκι» από την Ουκρανία, μαζί με το μεγαλύτερο μέρος του ναυτικού του Κιέβου, όταν τα στρατεύματά της κατέλαβαν τη χερσόνησο της Κριμαίας το 2014.

«Προς το παρόν, αυτό το πλοίο δεν είναι ικανό για μάχη», δήλωσε ο Πλετεντσούκ σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση. Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τη Ρωσία. «Είχε περάσει από ανακαίνιση και προετοιμαζόταν για χρήση εναντίον της Ουκρανίας, οπότε δυστυχώς ελήφθη η απόφαση να χτυπηθεί αυτό (το πλοίο)», είπε ο Πλετεντσούκ. Πρόσθεσε ότι για αυτό χρησιμοποιήθηκε ουκρανικής κατασκευής αντιπλοϊκός πύραυλος Neptune.

Η Ουκρανία, η οποία εξακολουθεί να ελέγχει αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα ακτών στον Εύξεινο Πόντο παρά το ότι η Ρωσία έχει καταλάβει περιοχές στα νότια και νοτιοανατολικά της Ουκρανίας. Ωστόσο, έχει πραγματοποιήσει μια σειρά επιτυχημένων χτυπημάτων στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιώντας πυραύλους ή θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο στρατός της Ουκρανίας διεξήγαγε χτυπήματα σε ακόμα δύο ρωσικά αποβατικά πλοία στην Κριμαία την Κυριακή.

Κατασκευασμένο το 1985, το Κονσταντίν Ολσχάνσκι μεταφέρθηκε στο Ουκρανικό Ναυτικό το 1996 όταν διαιρέθηκε ο ναυτικός στόλος της Σοβιετικής Ένωσης. Ήταν ένα από τα πολλά ουκρανικά πλοία που κατασχέθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις κατά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Με πληροφορίες ukrinform, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ουκρανία προτείνει συμφωνία 100 δισ. δολαρίων για αμερικανικά όπλα στον Τραμπ με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφάλειας

Διεθνή / Συμφωνία 100 δισ. δολαρίων για αμερικανικά όπλα από την Ουκρανία στον Τραμπ με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφάλειας

«Δεν δίνουμε τίποτα. Πουλάμε όπλα», είπε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη συνάντηση με τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο και είναι σαφές πως η ουκρανική πρόταση στοχεύει να απευθυνθεί στην επιθυμία του να ενισχύσει τη βιομηχανία των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν δίνει στην Τουρκία άνοιγμα στον νότιο Καύκασο

Ανάλυση / Η συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν δίνει στην Τουρκία άνοιγμα στον νότιο Καύκασο

Η νέα ειρηνευτική συμφωνία με διαμεσολάβηση των ΗΠΑ μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας ανοίγει τον δρόμο για εξομάλυνση Τουρκίας-Αρμενίας, ενισχύοντας τα στρατηγικά συμφέροντα της Άγκυρας στον Νότιο Καύκασο και την Κεντρική Ασία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Ανάλυση BBC: Η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης στον Λευκό Οίκο - Η στάση Τραμπ, Ζελένσκι και Ευρωπαίων

«Κανείς δεν θέλει να διαφωνήσει με τον Τραμπ» αλλά η γλώσσα του σώματός τους υποδηλώνει ότι «μπορεί να μην είναι τόσο αισιόδοξοι όσο υποδηλώνουν τα λόγια τους» - «Ο Τραμπ διέκοψε τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους για να μιλήσει με τον Πούτιν»
LIFO NEWSROOM