Η Μέρκελ "αδειάζει" Τουρκία για τη "ζώνη ασφαλείας" στη βόρεια Συρία

Η Μέρκελ "αδειάζει" Τουρκία για τη "ζώνη ασφαλείας" στη βόρεια Συρία Facebook Twitter
0

"H δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» για τους πρόσφυγες στην βόρεια Συρία θα τους θέσει σε κίνδυνο να σφαγιαστούν" προειδοποίησε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, σε ομιλία της προς τους βουλευτές του κόμματος της στο Βερολίνο.

Με τη δήλωσή της αυτή, ουσιαστικά, η Καγκελάριος παίρνει σαφή απόσταση από την πρόταση της Τουρκίας, που επιθυμεί να δημιουργηθεί μια ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων στη βόρεια Συρία.

«Αν δεν είμαστε ικανοί να εγγυηθούμε ασφάλεια, τότε μια κατάσταση μπορεί να προκύψει που μπορεί να είναι χειρότερη από αυτής της Σρεμπρένιτσα», δήλωσε η Μέρκελ, κάνοντας αναφορά στην σφαγή περίπου 8.000 μουσουλμάνων ανδρών και αγοριών το 1995, ενώ σχολίασε πως το Ισλαμικό Κράτος ενδέχεται να συντρίψει μια τέτοια ζώνη ασφαλείας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM