Η Mastercard απέκλεισε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ρωσίας- Δωρεά 2 εκατ. ευρώ στα θύματα

Η Mastercard απέκλεισε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ρωσίας- Δωρεά 2 εκατ. ευρώ στα θύματα Facebook Twitter
0

Η Mastercard Inc. απέκλεισε πολλούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ρωσίας από το δίκτυο διεκπεραίωσης πληρωμών της δυνάμει των κυρώσεων στη Μόσχα εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

Σε δελτίο Τύπου ανέφερε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους ρυθμιστικούς φορείς το προσεχές διάστημα, ενώ υποσχέθηκε επίσης να δωρίσει 2 εκατ. δολάρια για να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα της σύρραξης.

Το Σάββατο, οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους διεμήνυσαν ότι θα αναλάβουν δράση εναντίον της ρωσικής κεντρικής τράπεζας και θα αποκλείσουν πολλές από τις μεγαλύτερες ρωσικές τράπεζας από το διεθνές σύστημα πληρωμών της ελβετικής εταιρείας SWIFT. Χθες Δευτέρα, τέθηκαν σε εφαρμογή κυρώσεις της ΕΕ στη ρωσική κεντρική τράπεζα.

Η Μόσχα αποκαλεί «ειδική επιχείρηση» τη δράση των ενόπλων δυνάμεών της στην Ουκρανία.

Πολλοί Ρώσοι έσπευσαν στα ATM και σχημάτισαν μεγάλες ουρές την Κυριακή λόγω των ανησυχιών ότι οι τραπεζικές κάρτες μπορεί να πάψουν να λειτουργούν ή ότι οι τράπεζες μπορεί να προχωρήσουν στην επιβολή ελέγχου κεφαλαίων –περιορισμού της δυνατότητας αναλήψεων– εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων.

Η ρωσική κεντρική τράπεζα αύξησε θεαματικά χθες το κατευθυντήριο επιτόκιό της και έκανε γνωστό ότι θα δώσει εντολή στις εξαγωγικές εταιρείες να εκποιήσουν συναλλαγματικά αποθέματά τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM