Η Μάλτα διέσωσε 61 μετανάστες από φουσκωτό στη Μεσόγειο - Επικρίσεις από τον Σαλβίνι

Η Μάλτα διέσωσε 61 μετανάστες από φουσκωτό στη Μεσόγειο - Επικρίσεις από τον Σαλβίνι Facebook Twitter
EPA
0

Η Μάλτα διέσωσε μια ομάδα 61 προσφύγων και μεταναστών, που επέβαινε σε ένα φουσκωτό, το οποίο είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου πλέοντας στη Μεσόγειο, όπως γνωστοποίησε σήμερα το πολεμικό ναυτικό της χώρας.


Το φουσκωτό σκάφος έπλεε ακυβέρνητο, καθώς η μηχανή δεν λειτουργούσε. «Η βάρκα είχε αρχίσει να χάνει αέρα» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος νωρίτερα, προσθέτοντας ότι ένας από τους πρόσφυγες περισυνελέγη έχοντας χάσει τις αισθήσεις του.


Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε ώρες αφότου ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία του φουσκωτού, που έπλεε βόρεια στη Μεσόγειο.


«Αποκλειστικές εικόνες από μια λέμβο με 70 μετανάστες, μια βάρκα με πανίσχυρη μηχανή στη θαλάσσια περιοχή της Μάλτας. Άραγε θα παρέμβει κανείς ή θα τους στείλουν για μία ακόμη φορά προς την Ιταλία;» έγραφε ο Σαλβίνι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM