Η κυβέρνηση Τραμπ χώρισε περισσότερα χιλιάδες παιδιά από τους μετανάστες γονείς τους

Η κυβέρνηση Τραμπ χώρισε περισσότερα χιλιάδες παιδιά από τους μετανάστες γονείς τους Facebook Twitter
0

Η αμερικανική κυβέρνηση χώρισε από τους γονείς τους χιλιάδες περισσότερα παιδιά μεταναστών, σε σχέση με όσα ήταν προηγουμένως γνωστά.

Όμως, ο ανεπαρκής τρόπος καταγραφής των περιστατικών σημαίνει ότι ο ακριβής αριθμός τους παραμένει ασαφής, ανέφερε σήμερα το γραφείο του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών (HHS).

Το γραφείου του γενικού επιθεωρητή επισήμανε ότι αυτή η αρχή κατέγραψε πολλά περισσότερα παιδιά επιπλέον των 2.737 που είχαν καταμετρηθεί στο πλαίσιο των αγωγών που ασκήθηκαν από την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών κατά των διαχωρισμών οικογενειών πέρυσι.

Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εφάρμοσε την πολιτική της «μηδενικής ανοχής» προκειμένου να ασκήσει ποινικές διώξεις και να οδηγήσει στη φυλακή όλους όσοι διέσχιζαν παράνομα τα σύνορα, ακόμα κι εκείνους που ταξίδευαν με τα παιδιά τους.

Όμως, όπως τονίζει ο επιθεωρητής στην έκθεση, πριν από την επίσημη εφαρμογή της εν λόγω πολιτικής, η κυβέρνηση είχε ήδη αρχίσει να χωρίζει οικογένειες, για άλλους λόγους, που σχετίζονταν με την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών, μεταξύ άλλων τον χωρισμό τους από γονείς με ποινικό μητρώο ή από γονείς που δεν είχαν τα κατάλληλα έγγραφα.

Αυτοί οι χωρισμοί καταγράφηκαν μονάχα ανεπίσημα, καθιστώντας αδύνατο για το HHS να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό τους.

Η πολιτική αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν έγινε γνωστή και οι σφοδρές επικρίσεις οδήγησαν τον Ντόναλντ Τραμπ να υπογράψει ένα εκτελεστικό διάταγμα για να την ανατρέψει, την 20η Ιουνίου.

Ωστόσο, οι διαχωρισμοί συνεχίστηκαν έκτοτε, τονίζεται στην έκθεση. Σύμφωνα με το HHS, τουλάχιστον 118 παιδιά χωρίστηκαν από τους γονείς τους το διάστημα μεταξύ 1ης Ιουλίου και 7ης Νοεμβρίου του 2018.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ επισήμανε ότι τα 65 από τα 118 παιδιά απομακρύνθηκαν από τους γονείς τους, διότι είχαν ποινικό μητρώο, όμως σε ορισμένες περιπτώσεις το υπουργείο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το μητρώο αυτό.

Ο γενικός επιθεωρητής σημειώνει την ανησυχία του ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να μην καταμετρά επαρκώς τις υποθέσεις διαχωρισμού σε οικογένειες μεταναστών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Συνεχίζονται πάνω από έναν χρόνο οι βίαιες συγκρούσεις

Διεθνή / «Έπρεπε να μείνουμε κρυμμένοι, χωρίς νερό ή φαγητό και υπό συνεχή απειλή»

Ένα μέλος του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μοιράζεται την πραγματικότητα της ζωής στην El Geneina του Σουδάν, την πραγματικότητα ενός πολίτη που έχει παγιδευτεί στη σκληρή σύγκρουση.
THE LIFO TEAM