Φιλαράκια: Η Κίνα «έκοψε» τη Lady Gaga και τον Justin Bieber από το reunion των Friends

Η Κίνα «έκοψε» τη Lady Gaga και τον Justin Bieber από το επεισόδιο του reunion των Friends Facebook Twitter
0

Η εκδοχή της Κίνας για το πολυαναμενόμενο επεισόδιο του reunion των Friends έμοιαζε λίγο διαφορετική από αυτήν που είδε ο υπόλοιπος κόσμος καθώς οι σκηνές με τους αστέρες, όπως η Lady Gaga και  ο Justin Bieber, αλλά και το νοτιοκορεατικό συγκρότημα BTS «κόπηκαν».

Επίσης, οι αναφορές στην LGBTQ κοινότητα έλειπαν από την «εκδοχή» της Κίνας. Σημειώνεται ότι η αμερικανική κωμική σειρά είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Κίνα και η διαφορετική εκδοχή προκάλεσε άμεσα αντιδράσεις. Οι Κινέζοι θαυμαστές της σειράς εξέφρασαν τη δυσφορία τους, μετά την αφαίρεση των σκηνών.

Το ειδικό αυτό επεισόδιο, με το reunion των έξι πρωταγωνιστών της σειρά της δεκαετίας του 1990 έπειτα από απουσία 17 ετών, προβλήθηκε σε τρεις κινεζικές πλατφόρμες. Όμως, οι εμφανίσεις των παραπάνω διασήμων, που έχουν προκαλέσει την οργή του κυβερνώντος κομμουνιστικού κόμματος, αφαιρέθηκαν από όλες τις εκδοχές.

Στην Αμερικανίδα τραγουδίστρια Lady Gaga απαγορεύτηκε να κάνει περιοδεία στην Κίνα το 2016, μετά τη συνάντησή της με τον Δαλάι Λάμα, το πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ. Ο Καναδός τραγουδιστής, Justin Bieber, παραμένει «αποκλεισμένος» από το Πεκίνο, από το 2014, όταν είχε αναρτήσει μια φωτογραφία του στο αμφιλεγόμενο μνημείο Yasukuni στο Τόκιο.

Όσο για τα μέλη του νοτιοκορεατικού συγκροτήματος της K-pop, BTS, είχαν προκαλέσει την οργή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας τον περασμένο χρόνο, παραλείποντας κάθε αναφορά στους Κινέζους στρατιώτες που πέθαναν στον Πόλεμο της Κορέας, όταν είχαν μιλήσει για τη «θλιβερή ιστορία» της περιοχής.

Οι Κινέζοι φαν των Friends παρατήρησαν, επίσης, ότι στις εκδοχές του reunion, που προβλήθηκαν στην Κίνα, είχε λογοκριθεί κάθε αναφορά στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ. Το ειδικό αυτό επεισόδιο ήταν μικρότερο σε διάρκεια κατά πολλά λεπτά σε σύγκριση με την εκδοχή των 104 λεπτών, που πρόβαλε την Πέμπτη η αμερικανική πλατφόρμα HBO Max.

Οι κινεζικές υπηρεσίες streaming iQiyi, Youku και Tencent Video δεν απάντησαν στα ερωτήματα του Γαλλικού Πρακτορείου σχετικά με τους λόγους της λογοκρισίας. Οι θαυμαστές των Friends εξέφρασαν την οργή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Περίμενα εδώ και εβδομάδες για να παρακολουθήσω την επανένωση των Friends και ανακάλυψα ότι η εκδοχή που προβλήθηκε στην Κίνα ήταν «κομμένη»», γράφει ένας εξ αυτών. Η κωμική σειρά είναι τόσο δημοφιλής στην κινεζική νεολαία που προτείνεται ακόμη και στα σχολεία, για τη μάθηση της αγγλικής γλώσσας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM