Η χώρα που φορολογεί τους τουρίστες για τη διαμονή τους - 200 δολάρια τη μέρα

Η χώρα που φορολογεί τους τουρίστες για τη διαμονή τους - 200 δολάρια τη μέρα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash / Αρχείου
0

Το Μπουτάν, μια μικρή χώρα στα Ιμαλάια, αναμένεται να μειώσει τον φόρο διανυκτέρευσης που χρεώνει τους τουρίστες που μένουν πάνω από τέσσερις ημέρες στη χώρα σε μια προσπάθεια να αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών.

Η χώρα άνοιξε ξανά τα σύνορά της για τους τουρίστες τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από περισσότερα από δύο χρόνια αποκλεισμού λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, το Μπουτάν «άνοιξε» για τους τουρίστες αυξάνοντας το «τέλος βιώσιμης ανάπτυξης» σε 200 δολάρια ανά επισκέπτη για κάθε διανυκτέρευση από τα 65 δολάρια που χρέωνε εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο εν λόγω φόρος έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει πλούσιους τουρίστες αποθαρρύνοντας επισκέπτες με μικρότερο προϋπολογισμό που μπορεί, όπως λένε, να επηρέαζαν αρνητικά το περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι το Μπουτάν έχει απαγορεύσει την ορειβασία με σκοπό «να διατηρήσει την ιερότητα των κορυφών του» και ως εκ τούτου προσελκύει πολύ λιγότερους επισκέπτες σε σύγκριση με το γειτονικό Νεπάλ. 

Πλέον, από αυτόν τον μήνα και μέχρι το τέλος του 2024, οι τουρίστες που πληρώνουν τα ημερήσια τέλη για τέσσερις ημέρες θα μπορούν να παραμείνουν επιπλέον τέσσερις ημέρες. Όσοι πληρώνουν τον φόρο για 12 ημέρες μπορούν να παραμείνουν για έναν ολόκληρο μήνα.

Το κίνητρο ισχύει μόνο για τους τουρίστες που πληρώνουν σε δολάρια και όχι για τους επισκέπτες από τη γειτονική Ινδία που πληρώνουν σε ρουπίες.

Περισσότεροι από 47.000 τουρίστες έχουν επισκεφθεί το Μπουτάν από τον Ιανουάριο και η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει τον στόχο της που είναι να δεχθεί 86.000 επισκέπτες μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο, πριν την πανδημία το 2019, η χώρα είχε δεχτεί περίπου 315.000 τουρίστες. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ποιος ήταν ο 19χρονος παλαιστής που εκτέλεσαν «μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει»

Το Ιράν εκτέλεσε τον νεαρό παλαιστή Σαλέχ Μοχαμάντι και δύο ακόμη άτομα - Πρόκειται για τους πρώτους απαγχονισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο» - Οι κάτοικοι περιγράφουν τη ζωή υπό τους βομβαρδισμούς

Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις οικογένειες, τις δουλειές και τις συνήθειές τους, ενώ άλλοι έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
THE LIFO TEAM