Νεπάλ: 84χρονος τραυματίστηκε λίγο πριν γίνει ο γηραιότερος που ανέβηκε στα 14 ψηλότερα βουνά

Νεπάλ: 84χρονος τραυματίστηκε λίγο πριν γίνει ο γηραιότερος που ανέβηκε στα 14 ψηλότερα βουνά Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ένας 84χρονος Ισπανός ορειβάτης τραυματίστηκε καθώς προσπαθούσε να φτάσει στην κορυφή του βουνού Νταουλαγκίρι του Νεπάλ, της μίας από τις δύο κορυφές άνω των 8.000 μέτρων που του απέμεναν.

Ο λόγος για τον Κάρλος Σορία ο οποίος διεκδικούσε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου που θα έχει ανέβει στα 14 ψηλότερα βουνά του πλανήτη. Ο Σορία τραυματίστηκε στην κνήμη, όταν ένας σέρπα οδηγός έπεσε πάνω του σύμφωνα με μηνύματα που αναρτήθηκαν εκ μέρους του στο Twitter και το Facebook.

Ο ορειβάτης ετοιμαζόταν για την τελική ανάβαση στην κορυφή, όταν σημειώθηκε το ατύχημα, σύμφωνα με την εφημερίδα Himalayan Times. Αυτή ήταν η 15η προσπάθειά του να ανέβει στο Νταουλαγκίρι.

«Έπεσε ενώ σκαρφάλωνε στην κορυφή […] και τραυματίστηκε στο πόδι», ανέφερε ο Τανεσουάρ Γκουραγκάι, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Seven Summit Treks, που παρέχει βοήθεια στον Σορία.

Ο 84χρονος και οι συνοδοί του βρίσκονταν σε υψόμετρο 7.600 μέτρων. Οι σέρπα οδηγοί του ανέλαβαν να τον μεταφέρουν πίσω στον καταυλισμό βάσης, ώστε από εκεί να τον παραλάβει ελικόπτερο για να τον πάει στην Κατμαντού.

Σημειώνεται ότι ο Σορία έχει κατακτήσει 12 από τις ψηλότερες κορυφές του κόσμου (άνω των 8.000 μέτρων) και του απέμεναν μόνο το Νταουλαγκίρι στο Νεπάλ και το Σισαπάνγκμα στο Νεπάλ ώστε να γίνει ο γηραιότερος ορειβάτης που θα έχει ανέβει και στα 14 ψηλότερα βουνά του πλανήτη. Ο 84χρονος είχε αφιερώσει την προσπάθειά του στους ηλικιωμένους που έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία της Covid-19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ