Η Γερμανία έχει πωλήσει φέτος όπλα αξίας σχεδόν μισού δισ. ευρώ στη Σ. Αραβία

Η Γερμανία έχει πωλήσει φέτος όπλα αξίας σχεδόν μισού δισ. ευρώ στη Σ. Αραβία Facebook Twitter
0

Πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, αξίας σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, έχει εγκρίνει μέχρι στιγμής φέτος η γερμανική κυβέρνηση. 

Το σουνιτικό βασίλειο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αποδέκτης στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Γερμανία μετά την Αλγερία, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Το Βερολίνο ενέκρινε την πώληση εξοπλισμού αξίας 416,4 εκατομμυρίων ευρώ στο Ριάντ το διάστημα μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 30ης Σεπτεμβρίου, επεσήμανε το υπουργείο απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Μόνο η Αλγερία έχει λάβει όπλα μεγαλύτερης αξίας από τη Γερμανία φέτος, με το Βερολίνο να εγκρίνει την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας 741,3 εκατομμυρίων ευρώ στη χώρα αυτή την ίδια περίοδο.

Η Σαουδική Αραβία ηγείται της αεροπορικής εκστρατείας εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι στην Υεμένη. Παράλληλα το Ριάντ βρίσκεται στο στόχαστρο της Δύσης μετά την εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο σαουδαραβικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

Όμως τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα ενδέχεται να παραβιάζουν τη συμφωνία που υπέγραψε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τους κυβερνητικούς της εταίρους, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), πριν από την έναρξη της τέταρτης θητείας της.

Η συμφωνία αυτή προβλέπει ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν επιτρέπεται να εγκρίνει την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού σε οποιαδήποτε χώρα εμπλέκεται «άμεσα» στον πόλεμο στην Υεμένη. Ωστόσο υπάρχει μια εξαίρεση για τις χώρες με τις οποίες η Γερμανία είχε υπογράψει συμβόλαιο προτού συναφθεί η συμφωνία αυτή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- DPA

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Aυστηρή προειδοποίηση Ιράν σε ΗΠΑ: «Αν συνεχίσετε θα απαντήσουμε»

Το Ιράν τόνισε επίσης ότι διατηρεί τον έλεγχο της περιοχής των Στενών του Ορμούζ, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση περαιτέρω επιθέσεων θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες για τους αντιπάλους της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να πάρει τον έλεγχο της κοινωνίας μας»

Οι πρώτες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM