Η Γαλλία κατηγορεί τη Βρετανία για έλλειψη ανθρωπιάς απέναντι στους Ουκρανούς πρόσφυγες

Η Γαλλία κατηγορεί τη Βρετανία για έλλειψη ανθρωπιάς απέναντι στους Ουκρανούς πρόσφυγες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, κατηγόρησε το Λονδίνο για έλλειψη ανθρωπιάς απέναντι στους Ουκρανούς πρόσφυγες, σε επιστολή προς τη Βρετανίδα ομόλογό του, Πρίτι Πατέλ. 

Περίπου 150 Ουκρανοί πήγαν στο Καλαί της Γαλλίας, προσπαθώντας να φτάσουν σε συγγενείς τους στη Βρετανία. Όμως εκεί τους ζητήθηκε να πάνε στο Παρίσι ή τις Βρυξέλλες, προκειμένου να πάρουν βίζα από τα κατά τόπους προξενεία, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό. 

Ο Νταρμανέν κατηγόρησε το Λονδίνο για «έλλειψη ανθρωπιάς» απέναντι σε ανθρώπους που οι περισσότεροι ανάμεσά τους ήταν γυναίκες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι ή άτομα με ειδικές ανάγκες. 

Περισσότεροι από 400 Ουκρανοί έχουν φτάσει στο Καλαί μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη χώρα τους. Το ζήτημα αποτελεί εδώ και ημέρες τριβές ανάμεσα στο Λονδίνο και το Παρίσι, σχέση που ήδη ήταν τεταμένη λόγω μεταναστών που επιχειρούν να διαπλεύσουν τη Μάγχη. 

Την Πέμπτη η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα έπρεπε να συστήσει «ένα είδος προξενείου» στο Καλαί για να δίνει απευθείας βίζα στους Ουκρανούς που βρίσκονται εκεί.

«Είναι επιτακτική ανάγκη οι προξενικές αρχές σας, εκτάκτως και για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, να μπορούν να εκδίδουν βίζες για την επανένωση οικογενειών», έγραψε ο Νταρμανέν. «Οι ακτές μας έχουν γίνει το θέατρο πάρα πολλών ανθρώπινων τραγωδιών, ας μην προσθέσουμε και αυτήν των ουκρανικών οικογενειών», κατέληξε στην επιστολή του. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ