Η «εξαφάνιση» του Τζακ Μα πυροδοτεί σενάρια για τον δισεκατομμυριούχο

Η «εξαφάνιση» του Τζακ Μα πυροδοτεί σενάρια για τον δισεκατομμυριούχο Facebook Twitter
ΕPA
0

Το γεγονός ότι ο Τζακ Μα δεν έχει κάνει δημόσιες εμφανίσεις τους τελευταίους δύο μήνες τροφοδοτεί σενάρια στα social media για το πού βρίσκεται, τη στιγμή που η Alibaba- την οποία εκείνος ίδρυσε- είναι στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών της Κίνας.

Η δημόσια εμφάνιση του δισεκατομμυριούχου ήταν στα τέλη Οκτωβρίου, σε ένα φόρουμ στη Σαγκάη. Στην ομιλία του εξαπέλυσε πυρά κατά των ρυθμιστικών αρχών της Κίνας, με αποτέλεσμα να μπει σε τροχιά σύγκρουσης με αξιωματούχους. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή της αρχικής δημόσιας προσφοράς της Ant Group, του ομίλου Alibaba.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Τζακ Μα αντικαταστάθηκε στον τελικό τηλεοπτικού σόου, που αναμενόταν να εμφανιστεί ως κριτής, στα τέλη Νοεμβρίου. Εκπρόσωπος της Alibaba δήλωσε στο Reuters ότι αυτή η αλλαγή έγινε λόγω του προγράμματος του επιχειρηματία, ενώ αρνήθηκε να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο.

Μετά την ομιλία του Μα τον Οκτώβριο, οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές έχουν εστιάσει στις επιχειρήσεις του. Μεταξύ άλλων έχει ανοίξει για μονοπωλιακές πρακτικές για την Alibaba, ενώ ζητήθηκε από την Ant Group να αναδιαρθρώσει τις χρηματοοικονομικές δραστηριότητές της.

«Πιστεύω ότι του έχουν πει να ρίξει τους τόνους», εκτίμησε ο Ντάνκαν Κλαρκ, πρόεδρος της εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών BDA China. «Είναι μία αρκετά ιδιαίτερη κατάσταση, που συνδέεται περισσότερο με την εμβέλεια της Ant και τις ευαισθησίες για τη χρηματοοικονομική ρύθμιση», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ