Κίνα: Υπό έρευνα η Alibaba για «μονοπωλιακές πρακτικές»

Κίνα: Υπό έρευνα η Alibaba για «μονοπωλιακές πρακτικές» Facebook Twitter
Κίνα: Υπό έρευνα η Alibaba για «μονοπωλιακές πρακτικές» (EPA)
0

Η Κίνα ξεκινά έρευνα  για τον Όμιλο Alibaba, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας, μετά από «υπόνοιες για μονοπωλιακές πρακτικές».

Η ανακοίνωση της έναρξης έρευνας από την Κρατική Διοίκηση για τη Ρύθμιση της Αγοράς σε βάρος του ομίλου που ίδρυσε ο χαρισματικός Τζακ Μα προκάλεσε βουτιά στην τιμή της μετοχής του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου, που υποχώρησε πάνω από 8% σήμερα το πρωί στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

«Υπάρχει εμφανώς μια κλιμάκωση συντονισμένων προσπαθειών με στόχο να χαλιναγωγηθεί η αυτοκρατορία του Τζακ Μα, που συμβολίζει τις νέες κινεζικές εταιρίες που είναι πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν», σχολίασε στο πρακτορείο Bloomberg ο αναλυτής Ντονγκ Σιμιάο από το Internet Finance Institute της Τζονγκγκουαντσούν, της 'Silicon Valley' στο Πεκίνο.

Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει λεπτομέρειες για όσα προσάπτουν στην Alibaba, εκτός από μια «συμφωνία αποκλειστικότητας» που δεν διευκρινίζεται.

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου δεσμεύθηκε «να συνεργαστεί ενεργά στην έρευνα με τις ρυθμιστικές αρχές».

Εκτός της έρευνας σε βάρος της μητρικής εταιρίας, οι ρυθμιστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι επικοινώνησαν με την Ant Group, παγκόσμιο ηγέτη στις πληρωμές μέσω Διαδικτύου, με ερωτήματα σχετικά με θέματα «εποπτείας», ενώ δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες από τότε που το Πεκίνο ματαίωσε την τελευταία στιγμή την είσοδο στο χρηματιστήριο αυτής της θυγατρικής της Alibaba.

Σε ανακοίνωση Ant Group ανέφερε ότι θα «εξετάσει άμεσα τα αιτήματα των ρυθμιστικών αρχών και θα συμμορφωθεί αυστηρά με αυτά».

Με πληροφορίες του Reuters/AFP/ΑΠΕ

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ