Η Eurostar θα φυτεύει ένα δέντρο κάθε φορά που αναχωρεί τρένο της

Η Eurostar θα φυτεύει ένα δέντρο κάθε φορά που αναχωρεί τρένο της Facebook Twitter
0

Η Eurostar ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να φυτεύει δένδρα για να αντισταθμίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των αμαξοστοιχιών της.

Η σιδηροδρομική υπηρεσία Eurostar, που εξασφαλίζει τη σιδηροδρομική κυκλοφορία στην υποθαλάσσια σήραγγα κάτω από τη Μάγχη, ανακοίνωσε σήμερα, με την ευκαιρία των 25 ετών της λειτουργίας της, πως θα φυτεύει ένα δένδρο για κάθε ταξίδι των τρένων της ανάμεσα στο Λονδίνο και την ηπειρωτική Ευρώπη ώστε να αντισταθμίζει το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπουν.

«Από την 1η Ιανουαρίου, κάθε φορά που θα αναχωρεί ένα Eurostar (...) θα φυτεύουμε ένα δένδρο», δήλωσε ο Μάικ Κούπερ, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, που είναι σε ποσοστό 55% θυγατρική της εταιρείας των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF.

Υποστηρίζοντας τις μη κυβερνητικές οργανώσεις Woodland Trust, Reforest'Action και Trees for All, η Eurostar θα συμβάλει έτσι στο φύτεμα 20.000 δένδρων κάθε χρόνο στα δάση των χωρών που εξυπηρετούν τα τρένα της- Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Η διεύθυνση της Eurostar δεν ήταν σήμερα σε θέση να γνωστοποιήσει πόσο θα κοστίσει αυτή η πρωτοβουλία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM
ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM