Η CrowdStrike μηνύεται από τους μετόχους της για το παγκόσμιο ψηφιακό «μπλακ άουτ»

Η CrowdStrike μηνύεται από τους μετόχους της για το παγκόσμιο ψηφιακό «μπλακ άουτ» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Οι μέτοχοι της CrowdStrike μηνύουν την εταιρεία κυβερνοασφάλειας, δηλώνοντας ότι τους εξαπάτησε επειδή τους απέκρυψε το πώς οι ανεπαρκείς δοκιμές λογισμικού της θα μπορούσαν να προκαλέσουν το παγκόσμιο μπλακ άουτ της 19ης Ιουλίου, που είχε σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσουν περισσότεροι από 8 εκατομμύρια υπολογιστές.

Σε μια συλλογική αγωγή που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης (30/7) στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Όστιν, στο Τέξας, οι μέτοχοι δήλωσαν πως διαπίστωσαν ότι οι διαβεβαιώσεις της CrowdStrike σχετικά με την τεχνολογία της ήταν ουσιωδώς ψευδείς και παραπλανητικές όταν μια ελαττωματική ενημέρωση λογισμικού διέκοψε αεροπορικές εταιρείες, τράπεζες, νοσοκομεία και γραμμές έκτακτης ανάγκης σε όλο τον κόσμο.

Οι μέτοχοι της CrowdStrike που προσφεύγουν κατά της εταιρείας είπαν ότι η τιμή της μετοχής έπεσε κατά 32% τις επόμενες 12 ημέρες, εξαφανίζοντας 25 δισ. δολάρια από την αξία της αγοράς, καθώς έγιναν γνωστές οι επιπτώσεις του μπλακ άουτ. Ο διευθύνων σύμβουλος της CrowdStrike, Τζορτζ Κουρτς, κλήθηκε να καταθέσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και η Delta Air Lines φέρεται να προσέλαβε τον διακεκριμένο δικηγόρο Ντέιβιντ Μπόις για να ζητήσει αποζημίωση.

Στην προσφυγή των μετόχων παρατίθενται μάλιστα δηλώσεις, μεταξύ άλλων από μια τηλεδιάσκεψη της 5ης Μαρτίου, όπου ο Κουρτς χαρακτήρισε το λογισμικό της CrowdStrike ως «επικυρωμένο, δοκιμασμένο και πιστοποιημένο». 

« Πιστεύουμε ότι αυτή η υπόθεση δεν έχει βάση και θα υπερασπιστούμε σθεναρά την εταιρεία» ανέφερε σε δήλωσή της η CrowdStrike. 

Οι μέτοχοι συχνά μηνύουν εταιρείες μετά από απροσδόκητες αρνητικές ειδήσεις που προκαλούν πτώση των τιμών των μετοχών, και η CrowdStrike θα μπορούσε να αντιμετωπίσει περισσότερες αγωγές. Ο διευθύνων σύμβουλος της Delta, Εντ Μπαστιάν, δήλωσε στο CNBC την Τετάρτη ότι η διακοπή λειτουργίας κόστισε στην εταιρεία του 500 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των διαφυγόντων εσόδων και των αποζημιώσεων και ξενοδοχείων για τους εγκλωβισμένους επιβάτες.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμιο σοκ στο σκάκι: Ο Κράμνικ κατηγορείται για «εκφοβισμό» πριν τον θάνατο του Ναροντίτσκι

Διεθνή / Παγκόσμιο σοκ στο σκάκι: Ο Κράμνικ κατηγορείται για «εκφοβισμό» πριν τον θάνατο του Ναροντίτσκι

Η Διεθνής Ομοσπονδία Σκακιού (FIDE) ανακοίνωσε ότι παραπέμπει τον Κράμνικ στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Πειθαρχίας, ύστερα από σειρά δημόσιων επιθέσεων του Ρώσου πρώην πρωταθλητή εις βάρος του Ναροντίτσκι
LIFO NEWSROOM
«Πράξη πολέμου» χαρακτηρίζει η Μόσχα τις κυρώσεις Τραμπ στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες

Διεθνή / «Πράξη πολέμου» χαρακτηρίζει η Μόσχα τις κυρώσεις Τραμπ στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες

Η Μόσχα εκτιμά ότι η απόφαση της Ουάσινγκτον υπονομεύει «κάθε προοπτική διαλόγου» και μετατρέπει τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε «άμεση αντιπαράθεση ΗΠΑ–Ρωσίας»
LIFO NEWSROOM
«Οι συνομιλίες με τον Πούτιν δεν οδηγούν πουθενά» - Νέες κυρώσεις Ντόναλντ Τραμπ σε Ρωσία

Διεθνή / «Οι συνομιλίες με τον Πούτιν δεν οδηγούν πουθενά» - Βαθιά απογοητευμένος ο Τραμπ με τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στοχεύοντας τις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας, προκειμένου να πιέσουν τη χώρα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Διεθνή / Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Η Τουρκία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την καλυτέρευση των σχέσεων με τη Δύση τα τελευταία χρόνια για να προσθέσει 40 Eurofighter Typhoon, για τα οποία υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία τον Ιούλιο, και μελλοντικά αμερικανικά F-35
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Διεθνή / Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το ρεπορτάζ «fake news», επιμένοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να οδηγηθούν σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Διεθνή / Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου καλείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την μεταφορά μίας εγκύου, όπως και εκείνες όπου πυροσβέστες αναγκάζονται να αναλάβουν τον ρόλο του μαιευτήρα
LIFO NEWSROOM