Η Boeing λέει πως έως το τέλος του μήνα θα έχει διορθώσει το λογισμικό του 737 ΜΑΧ

Η Boeing λέει πως έως το τέλος του μήνα θα έχει διορθώσει το λογισμικό του 737 ΜΑΧ Facebook Twitter
0

H Boeing έκανε γνωστό προς τις αεροπορικές εταιρείες πως αναμένει να έχει έτοιμο το καινούργιο λογισμικό για το 737 MAX έως το τέλος Μαρτίου. 

Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους είναι καθηλωμένος σε όλο τον κόσμο, μετά το δυστύχημα της Ethiopian Airlines, το αεροπλάνο της οποία συνετρίβη κοντά στην Αντίς Αμπέμπα, με απολογισμό 157 νεκρούς. 

Το BBC επικαλείται έγγραφα που αναφέρουν πως η αναβάθμιση στο λογισμικό θα περιορίσει τη λειτουργία του αμφιλεγόμενου συστήματος MCAS, παρόμοια σύστημα είχε και το 737 Max της Lion Air που συνετρίβη πέρυσι στην Ινδονησία. 

Oι ερευνητές βρήκαν «ξεκάθαρες ομοιότητες» ανάμεσα στα δύο δυστυχήματα. 

O Dennis Muilenburg, πρόεδρος και CEO της Boeing γράφει σε ανοιχτή επιστολή του πως «σύντομα θα κυκλοφορήσουμε μία αναβάθμιση στο λογισμικό όπως και σχετικό υλικό για την εκπαίδευση των πιλότων, το οποίο θα καλύπτει τις ανησυχίες που προκλήθηκαν μετά το δυστύχημα της πτήσης της Lion Air».

Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές για πόσο χρονικό διάστημα τα Boeing 737 Max θα παραμείνουν καθηλωμένα. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM