Η Βιέννη προειδοποιεί για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ευρώπη πριν από την Πρωτοχρονιά

Η Βιέννη προειδοποιεί για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ευρώπη πριν από την Πρωτοχρονιά Facebook Twitter
0

Μια υπηρεσία πληροφοριών "φιλικής χώρας" προειδοποίησε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ότι υπάρχει πιθανότητα για επίθεση με πυροβολισμούς ή με βόμβες στην Ευρώπη πριν από την Πρωτοχρονιά, ανακοίνωσαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές της Βιέννης.


"Αναφέρθηκαν πολλά ονόματα πιθανών δραστών, τα οποία ελέγχθηκαν και η έρευνα μέχρι στιγμής δεν έχει αποφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα", σημειώνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε έξι εβδομάδες μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.


"Πριν από τα Χριστούγεννα εστάλη μια προειδοποίηση από μια φιλική υπηρεσία πληροφοριών σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που έλεγε ότι θα μπορούσε να σημειωθεί μια επίθεση με εκρηκτικά ή με πυροβολισμούς στην περίοδο μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε πολυσύχναστους χώρους" αναφέρει η ανακοίνωση.


Η αστυνομία δεν διευκρίνισε ποια υπηρεσία και από ποια χώρα έστειλε αυτήν την προειδοποίηση αλλά ζήτησε από τους Αυστριακούς την "κατανόησή" τους για την εντατικοποίηση των ελέγχων. Στα επιπρόσθετα μέτρα που εφαρμόζονται περιλαμβάνονται η ενίσχυση της φύλαξης σε πολυσύχναστους χώρους, "ιδίως σε εκδηλώσεις και κυκλοφοριακούς κόμβους" και οι έλεγχοι ταυτότητας και αντικειμένων, όπως σακιδίων, στα οποία θα ήταν δυνατόν να μεταφέρει κανείς εκρηκτικές ύλες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM