Για «φουλ ατζέντα μπροστά» της και για «πολύ δρόμο» που έχει ακόμη να διανύσει η Ελλάδα κάνει λόγο η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στη χώρα μας  Ντέλια Βελκουλέσκου, σε συνέντευξή της στη Ναυτεμπορική.

 

Η κ. Βελκουλέσκου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι νέες επενδύσεις στην Ελλάδα βρίσκουν σημαντικό εμπόδιο στους φόρους και προτείνει τη  διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη μείωση της δαπάνης για τις συντάξεις για να αποκλιμακωθεί η φορολόγηση.

 

Αναφέρεται ακόμη σε συμφωνία «των ευρωπαίων και της Ελλάδας» για μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση τη μείωση αυτού του στόχου.

 

Ζητά επίσης να βρεθεί σύντομη λύση στο θέμα των συμβασιούχων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών και μη εξυπηρετούμενων δανείων  ενώ αναφέρεται και πάλι σε έλλειμμα του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Ελλάδα, που είναι «σχεδόν τέσσερις φορές υψηλότερο από τον μέσο όρο της ζώνης του Ευρώ».

 

Για το χρέος επισημαίνει ότι θα προκύψει ουσιαστικά όταν η χώρα σταματήσει να δανείζεται από τις διεθνείς αγορές και χαρακτηρίζει «μη ουσιώδες» θέμα για τη βιώσιμη επιστροφή της χώρας στις αγορές την ποσοτική χαλάρωση.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr