Η Audi ανακαλεί 5.000 αυτοκίνητα για να διορθώσει το λογισμικό ελέγχου των εκπομπών καυσαερίων

Η Audi ανακαλεί 5.000 αυτοκίνητα για να διορθώσει το λογισμικό ελέγχου των εκπομπών καυσαερίων Facebook Twitter
0

Στην ανάκληση 5.000 αυτοκινήτων στην Ευρώπη προχωρεί αυτοκινητοβιομηχανία Audi προκειμένου να διορθώσει ένα λογισμικό αφού ανακαλύφθηκε πως εκπέμπουν υπερβολικά πολλά οξείδια αζώτου.

Πρόκειται για το ίδιο ρυπογόνο αέριο μείγμα που η μητρική εταιρία Volkswagen είχε αποκρύψει από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές με αποτέλεσμα να ξεσπάσει το 2015 το σκάνδαλο «dieselgate».

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε σήμερα (2/11) πως ενημέρωσε για το θέμα τη γερμανική αρχή οδικών μεταφορών KBA, η οποία δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει.

Η Audi ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό του λογισμικού σε 4.997 αυτοκίνητα Α8 με κινητήρες ντίζελ V8 2,4 λίτρων, από τα οποία 3.660 βρίσκονται στη Γερμανία και έχουν κατασκευαστεί από τον Σεπτέμβριο 2013 μέχρι τον Αύγουστο 2017.

Οι ενημερώσεις του λογισμικού θα είναι πιθανόν διαθέσιμες το πρώτο τρίμηνο του 2018 αφού πραγματοποιηθούν χειμερινές δοκιμές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM