ΦΩΤΙΕΣ

Χρήση δακρυγόνων από την τουρκική αστυνομία σε διαδηλωτές της Πρωτομαγιάς στην Κωνσταντινούπολη

Χρήση δακρυγόνων από την τουρκική αστυνομία σε διαδηλωτές της Πρωτομαγιάς στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
0

Σε χρήση δακρυγόνων προχώρησε η τουρκική αστυνομία προκειμένου για να διαλύσει μία ομάδα περίπου 200 διαδηλωτών που ήθελαν να φτάσουν στην πλατεία Ταξιμ της Κωνσταντινούπολης με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς και παρά τη σχετική απαγόρευση των αρχών.

Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση που διαλύθηκε από την αστυνομία –κυρίως μέλη διαφόρων αριστερών οργανώσεων– κρατούσαν πλακάτ και πανό όπου είχαν γράψει αντικυβερνητικά συνθήματα όπως «Ζήτω η Πρωτομαγιά, όχι στον δικτάτορα!». Τουλάχιστον ένας άνθρωπος συνελήφθη από αστυνομικούς.

Η Τουρκία γιορτάζει σήμερα την Εργατική Πρωτομαγιά σε συνθήκες έντασης, δύο εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα που ενίσχυσε σημαντικά τις εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Φέτος και με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου, τα μεγάλα συνδικάτα συμβιβάστηκαν με εορτασμό στην πλατεία όπου γίνεται η λαϊκή στο Μπακίρκιοϊ.

Τα μέτρα ασφαλείας και πάλι είναι δρακόντεια. Το μετρό δεν σταματάει σε 4 στάσεις που είναι σχετικά κοντά στην πλατεία Ταξίμ, ενώ έχουν αποκλειστεί και όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην πλατεία. Η πρόσβαση και από την θάλασσα έχει εμποδιστεί και παραμένουν κλειστές οι αποβάθρες Καμπάτας, Καράκιοϊ και Μπεσίκτας.

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ «τζογάρει» την προεδρία του με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «τζογάρει» την προεδρία του με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Υπό την πίεση του Νετανιάχου, θεώρησε την επίθεση στο Ιράν ως ευκαιρία που έπρεπε να εκμεταλλευτεί, αλλά και ως τρόπο να διαμορφώσει ένα προφίλ ηγέτη που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την αμερικανική στρατιωτική ισχύ
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Διεθνή / Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Η Αντονέλι πέθανε στις 22 Ιουνίου του 2015 σε ηλικία 73 ετών, γεμάτη πίκρα, σημαδεμένη από τη μεγάλη περιπέτεια, που βίωσε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και την έφερε στην πόρτα στης φυλακής
LIFO NEWSROOM