Χορήγησαν σε κρατουμένους «αποπαρασιτικό αλόγου» ως θεραπεία Covid - Κατέθεσαν αγωγή

Χορήγησαν σε κρατουμένους «αποπαρασιτικό αλόγου» ως θεραπεία Covid - Κατέθεσαν αγωγή Facebook Twitter
0

Ομάδα κρατουμένων σε φυλακές του Αρκάνσας προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας πως εν αγνοία τους τούς χορηγήθηκε αποπαρασιτικό αλόγων για τη θεραπεία τους από την Covid-19. 


Μικρές δόσεις του φαρμάκου Ivermectin είναι εγκεκριμένες για χρήση στους ανθρώπους, ωστόσο οι υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει κατά της χρήσης του για την Covid


Αντιεμβολιαστές και θιασώτες θεωριών συνωμοσίας προωθούν το φάρμακο ως εναλλακτικό τού εμβολιασμού

Ο γιατρός που χορήγησε το φάρμακο, τόνισε πως κανείς κρατούμενος δεν αναγκάστηκε να το λάβει. 


Στην αγωγή που κατατέθηκε από την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU), οι κρατούμενοι αναφέρουν πως, μετά την προσβολή τους από κορωνοϊό, τους χορηγήθηκε ένα «κοκτέιλ φαρμάκων», το οποίο όπως τους είπαν, «περιείχε βιταμίνες, αντιβιωτικά και στεροειδή» 
 

Σύμφωνα με το νομικό έγγραφο, τους χορηγήθηκε το Ivermectin χωρίς την πρότερη ενημέρωσή τους και, ασφαλώς, συναίνεσή τους. 

Οι ενάγοντες υποστηρίζουν πως, μετά τη λήψη του φαρμάκου, αντιμετώπισαν προβλήματα στην όρασή τους, διάρροια και πόνο στην κοιλιά. 


«Κανείς, συμπεριλαμβανομένων φυλακισμένων ατόμων, δεν πρέπει να εξαπατάται και να υπόκειται σε ιατρικά πειράματα. Το κέντρο κράτησης απέτυχε να κάνει χρήση ασφαλών και κατάλληλων θεραπειών για την Covid-19, παρότι εν μέσω πανδημίας, και πρέπει να λογοδοτήσει» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο νομικός επικεφαλής του ACLU Αρκάνσας, Γκάρι Σάλιβαν.

Οι κατηγορούμενοι -οι φυλακές της κομητείας Ουάσινγκτον, ο σερίφης της κομητείας, Τιμ Χέλντερ και ο πάροχος υγείας, Ρόμπερτ Καράς, δεν έχουν σχολιάσει τη νομική προσφυγή. 

Ωστόσο, σε επιστολή που εστάλη από τον δικηγόρο του στις ερευνητικές αρχές τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν είχε αποκαλυφθεί η υπόθεση, ο δρ. Καράς αρνήθηκε πως οι κρατούμενοι εξαπατήθηκαν ή εξαναγκάστηκαν για τη λήψη του εν λόγω φαρμάκου. 

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, από τον Νοέμβριο του 2020, 254 κρατούμενοι έχουν υποβληθεί σε θεραπεία με το φάρμακο αυτό. 


Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ