Το πουά φόρεμα των Zara που φέτος έγινε internet sensation και ξεπούλησε όσα κανένα άλλο ρούχο της εταιρίας, χάνει σιγά- σιγά τη δόξα του.

 

Πρόσφατα, η παγκόσμια μηχανή αναζήτησης μόδας Lyst που ανέλυσε τις πιο σημαντικές τάσεις της μόδας και τις στιγμές που στιγμάτισαν το 2019, έβαλαν το φόρεμα των 45 ευρώ στην κορυφή των viral. Και αυτό φυσικά σημαίνει πως από το καλοκαίρι και μετά έχουν πουληθεί χιλιάδες τεμάχια.

 

Όμως η «γρήγορη μόδα», σημαίνει πως το φαινόμενο με το φόρεμα Zara ξεθυμαίνει και τώρα χιλιάδες από αυτά θα καταλήξουν σε ντουλάπες και δεν θα ξαναφορεθούν ποτέ ή μπορεί ακόμη χειρότερα να πεταχτούν. Η Zara κεφαλαιοποίησε την επιτυχία του, αλλά οι αναζητήσεις στο Internet έχουν σίγουρα εξασθενίσει και τα φορέματα έχουν πια μικρότερη ζήτηση.

 

Χιλιάδες αγόρασαν το πουά φόρεμα των ZARA - Να πού (ευτυχώς) καταλήγουν μερικά τώρα

 

Όμως ο Guardian απάντησε στο ερώτημα για το μέλλον των ρούχων και (τουλάχιστον για τη Βρετανία) βρήκε πως στις περισσότερες περιπτώσεις, τα πουά φορέματα καταλήγουν σε τοπικά καταστήματα φιλανθρωπίας για μεταπώληση ως δωρεές.

 

«Όταν το είδα στο κατάστημα, σκέφτηκα ότι είναι καταπληκτικό!» λέει η Celia Abbott από το Royal Trinity Hospice, το οποίο λειτουργεί στο νότιο Λονδίνο. «Τελικά είχαμε την πρώτη δωρεά» η οποία τον Σεπτέμβριο πουλήθηκε έναντι 8 λιρών. Το υποκατάστημα Crystal Palace της RSPCA έλαβε δύο δωρεές από το φόρεμα. «Έμειναν στο κατάστημα για κυριολεκτικά λίγες ώρες, και πουλήθηκαν», λέει η υπεύθυνη του καταστήματος, Renae Snelling. Έξι από τα φορέματα δωρήθηκαν στο εμπορικό κέντρο Traid στο Brixton και το πρώτο πουλήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά για 20 λίρες, λέει η Laura Casas, βοηθός του καταστήματος. Την επόμενη εβδομάδα, η Casas έβαλε άλλα δύο φορέματα, τα οποία επίσης πουλήθηκαν αμέσως. Και η εισροή συνεχίζεται...

 

Τελικά τα φορέματα, που για πολλές πελάτισσες είχαν ήδη κάνει απόσβεση, απέκτησαν «παράταση ζωής», καθώς σχεδόν όλα τα καταστήματα αναφέρουν πως πωλούνται μέσα σε μια ώρα από τη διάθεσή τους. Κάποιες πελάτισσες φέρονται μάλιστα να αναφέρουν πως σκοπεύουν να κάνουν μικρές τροποποιήσεις στα φορέματα και να τα ευχαριστηθούν ως καινούργια το επόμενο καλοκαίρι.

 

Γιατί είναι καλή ιδέα

 

 

Μπορεί για κάποιους το ποσό των 45 ευρώ να μην είναι σημαντικό όταν πρόκειται για αγορές ρούχων, αλλά σίγουρα για περισσότερους είναι μια τιμή που δεν είναι προσιτή.

 

 

Ένα ρούχο που φέτος έγινε διάσημο και έφτασε στα χέρια πολλών γυναικών και που τώρα δεν θα το ξαναφορέσουν, παραμένει ποθητό για άλλες γυναίκες που μπορούν να το αγοράσουν πιο φθηνά και επιπλέον δεν καταλήγει στα σκουπίδια.