Χαβάη: Στους 53 οι νεκροί από τις καταστροφικές φωτιές - Oι φωτογραφίες της καταστροφής

Χαβάη: Στους 53 οι νεκροί από τις καταστροφικές φωτιές - Oι φωτογραφίες της καταστροφής Facebook Twitter
GETTY
0

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τις φωτιές που κατακαίνε τη Χαβάη, με τις τοπικές αρχές να αναφέρουν πως έχασαν τη ζωή τους 53 άτομα, ενώ χιλιάδες είναι οι εκτοπισμένοι. 

Η φωτιά στη Χαβάη  μετέτρεψε το θέρετρο Λαχάινα στο νησί Μάουι σε αποκαΐδια, όπως φαίνεται και από τις εικόνες που έρχονται από την περιοχή. 

«Καθώς οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται, 17 επιπλέον θάνατοι επιβεβαιώθηκαν σήμερα εν μέσω της ενεργής πυρκαγιάς στη Λαχάινα. Αυτό αυξάνει τον απολογισμό των θυμάτων στους 53 νεκρούς», τόνισαν οι αρχές της κομητείας Μάουι στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν.

Χαβάη: Στους 53 οι νεκροί από τις καταστροφικές φωτιές - Oι φωτογραφίες της καταστροφής Facebook Twitter
GETTY
Χαβάη: Στους 53 οι νεκροί από τις καταστροφικές φωτιές - Oι φωτογραφίες της καταστροφής Facebook Twitter
GETTY
Χαβάη: Στους 53 οι νεκροί από τις καταστροφικές φωτιές - Oι φωτογραφίες της καταστροφής Facebook Twitter
GETTY
Χαβάη: Στους 53 οι νεκροί από τις καταστροφικές φωτιές - Oι φωτογραφίες της καταστροφής Facebook Twitter
GETTY

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης του αμερικανικού αρχιπελάγους Τζος Γκριν δήλωσε ότι αναμένει πως ο απολογισμός των θυμάτων θα γίνει «πολύ» πιο βαρύς, πως ίσως ξεπεράσει τους 60 νεκρούς.

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κήρυξε τη Χαβάη σε κατάσταση φυσικής καταστροφής

Τουλάχιστον τρεις μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν ταυτόχρονα στο Μάουι το βράδυ της Τρίτης, αποκόπτοντας το δυτικό τμήμα της νήσου και την ιστορική πόλη Λαχάινα, όπου τουλάχιστον 271 κτίσματα καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές.

Υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι που υπέστησαν εγκαύματα, εισέπνευσαν καπνό και υπέστησαν άλλους τραυματισμούς. Δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός τους, αλλά οι ιατρικές υπηρεσίες επεσήμαναν πως πασχίζουν να αντιμετωπίσουν όλα τα περιστατικά. 

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης παραμένει σε εξέλιξη και χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν εσπευσμένα το νησί, είτε πήγαν σε καταφύγια ή έφυγαν από αυτό.

Ο Γκριν έκανε λόγο για «χιλιάδες» αστέγους. «Θα χρειαστεί να στεγάσουμε χιλιάδες ανθρώπους» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως σε αυτό το αρχικό στάδιο οι αρχές επιδιώκουν να κλείσουν κάπου «2.000 δωμάτια» για να καλύψουν τις ανάγκες, επικοινωνώντας με ξενοδοχεία στα νησιά. Κάλεσε εξάλλου όσους πολίτες έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν πυροπαθείς να δείξουν γενναιοδωρία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM