H Σάρα, μόλις 21 ετών, διασκέδαζε με τους φίλους της στο Λονδίνο - Σήμερα ανακοινώθηκε πως είναι ένα από τα θύματα της επίθεσης

H Σάρα, μόλις 21 ετών, διασκέδαζε με τους φίλους της στο Λονδίνο - Σήμερα ανακοινώθηκε πως είναι ένα από τα θύματα της επίθεσης Facebook Twitter
0
H Σάρα, μόλις 21 ετών, διασκέδαζε με τους φίλους της στο Λονδίνο - Σήμερα ανακοινώθηκε πως είναι ένα από τα θύματα της επίθεσης Facebook Twitter

Η μπέιμπι σίτερ Σάρα Ζέλενακ, 21 ετών, η οποία αγνοούνταν μετά την επίθεση, είναι η δεύτερη αυστραλή υπήκοος που έχασε τη ζωή της στην επίθεση στο Λονδίνο καθώς η σορός της αναγνωρίστηκε έπειτα από εξέταση DNA.

Η οικογένειά της φοβόταν πολύ για την κατάληξή της και η κυβέρνηση της Αυστραλίας εξέφραζε σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλειά της.

Την Τετάρτη το απόγευμα ενημερώθηκαν από τις αρχές πως ήταν νεκρή, βυθίζοντας όλους όσους την αγαπούσαν σε πένθος.

Η μητέρα της που είχε πετάξει στο Λονδίνο προκειμένου να βρει την κόρη της, επιβεβαίωσε τα νέα στο Facebook και έγραψε «Σας ευχαριστώ για όλη την αγάπη και την υποστήριξη που μας δείξατε».

Η Σάρα διασκέδαζε με φίλους της σε μια παμπ κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου όταν σημειώθηκε η επίθεση. Μέσα στον πανικό χωρίστηκε από τους υπόλοιπους και έκτοτε δεν την ξαναειδε κανείς. Η νεαρή κοπέλα εργαζόταν ως μπέιμπι - σίτερ στο Λονδίνο από τον περασμένο Μάρτιο. Μια τραγική λεπτομέρεια που αποκάλυψε η οικογένειά της: ο φίλος της είχε εισιτήρια για τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ όπου σημειώθηκε η επίθεση αυτοκτονίας, αλλά τελικά άλλαξαν γνώμη την τελευταία στιγμή και δεν πήγαν.

H Σάρα, μόλις 21 ετών, διασκέδαζε με τους φίλους της στο Λονδίνο - Σήμερα ανακοινώθηκε πως είναι ένα από τα θύματα της επίθεσης Facebook Twitter

O Ισπανός Ιγνάθιο Ετσεβερία, ηλικίας 39 ετών, που αγνοείτο από το Σάββατο, σκοτώθηκε επίσης στην επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου, επιβεβαίωσαν σήμερα το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών και η οικογένειά μου.


«Η κυβέρνηση νιώθει βαθιά θλίψη και απογοήτευση έπειτα από την επιβεβαίωση των βρετανικών αρχών ότι ο Ιγνάθιο Ετσεβερία είναι μεταξύ των θυμάτων που σκοτώθηκαν στις βίαιες τρομοκρατικές επιθέσεις το Σάββατο στο Λονδίνο» επισημαίνει το ισπανικό ΥΠΕΞ σε ένα δελτίο τύπου.


Νωρίτερα σήμερα η Μαδρίτη είχε θέσει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον χρόνο που χρειάστηκε η Βρετανία προκειμένου να αναγνωρίσει τα θύματα, επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση αυτή στην ταυτοποίηση των στοιχείων προκαλεί μεγαλύτερη θλίψη στην οικογένεια του θύματος.


Ο 39χρονος Ετσεβερία, που διέμενε στο Λονδίνο, εθεάθη για τελευταία φορά να πηδά από το ποδήλατό του για να βοηθήσει μια γυναίκα που μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ δεν δίστασε να τα βάλει με τον δράστη ορμώντας εναντίον του με ένα σκέιτμπορντ, σύμφωνα με την οικογένειά της.

H Σάρα, μόλις 21 ετών, διασκέδαζε με τους φίλους της στο Λονδίνο - Σήμερα ανακοινώθηκε πως είναι ένα από τα θύματα της επίθεσης Facebook Twitter


«Ο αδελφός μου Ιγνάθιο επιχείρησε να σταματήσει τους τρομοκράτες κι έχασε την ζωή του επιχειρώντας να σώσει τις ζωές άλλων ανθρώπων» έγραψε η αδελφή του Ιζαμπέλ στο προφίλ της στο Facebook.


Σύμφωνα με τους φίλους του, ο Ιγνάθιο, που αγαπούσε το σκέιτμπορντ, επέστρεφε το Σάββατο από ένα θεματικό πάρκο, όταν είδε κάτι που του φάνηκε ως ληστεία. Αμέσως έσπευσε να βοηθήσει.


Λόγω αυτής ακριβώς της πρωτοβουλίας του 39χρονου στελέχους της τράπεζας HSBC, που ειδικευόταν στη μάχη για την καταπολέμηση των δικτύων ξεπλύματος μαύρου χρήματος, το βρετανικό δίκτυο BBC του έδωσε το προσωνύμιο «ο ήρωας με το σκέιτμπορντ».


«Είμαι συγκλονισμένος από τη δολοφονία του Ιγνάθιο Ετσεβερία, τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ηρωϊκή και παραδειγματική ενέργειά του» ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται «βαθύ σεβασμό» για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM