Γυναίκα ανακάλυψε πως γιατρός χρησιμοποίησε κρυφά το σπέρμα του για την τεχνητή γονιμοποίηση της μητέρας της

Γυναίκα ανακάλυψε πως γιατρός χρησιμοποίησε κρυφά το σπέρμα του για την τεχνητή γονιμοποίηση της μητέρας της Facebook Twitter
0

Μία γυναίκα στις ΗΠΑ μηνύει τον γιατρό - ειδικό γονιμότητας των γονιών της, καθώς ανακάλυψε πως χρησιμοποίησε κρυφά το δικό του σπέρμα στην τεχνητή γονιμοποίηση της μητέρας της.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Kelli Rowlette έστειλε ένα δείγμα DNA στην ιστοσελίδα γενεαλογίας Ancestry.com και με έκπληξη ανακάλυψε πως τα αποτελέσματα έδειχναν ότι ο άνδρας που τη μεγάλωσε δεν ήταν ο βιολογικός της πατέρας.

Όπως αναφέρει το BBC, η 36χρονη πίστεψε πως το τεστ ήταν λανθασμένο, μέχρι που ανακάλυψε ότι το DNA της ταίριαζε με εκείνο του γιατρού.

Στη συνέχεια, έμαθε πως οι γονείς της είχαν συνεργαστεί με τον συγκεκριμένο ειδικό γονιμότητας πριν τη γέννησή της.


Στην αγωγή της, η Kelli Rowlette κατηγορεί τον, συνταξιούχο πλέον, μαιευτήρα - γυναικολόγο Gerald Mortimer, μεταξύ άλλων για απάτη, ιατρική αμέλεια, κακοποίηση και συναισθηματική δυσφορία.

Σύμφωνα με την αγωγή, η γυναίκα δεν γνώριζε ότι οι γονείς της -που είναι πλέον χωρισμένοι- είχαν πρόβλημα με τη σύλληψή της, μέχρι που τους έδειξε τα αποτελέσματα του τεστ DNA.


Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, οι γονείς της, Sally Ashby και Howard Fowler, ζούσαν στο Idaho Falls.


Εξαιτίας του χαμηλού αριθμού σπερματοζωαρίων του πατέρα της και της κατάστασης της μήτρας της μητέρας της, επέλεξαν να προχωρήσουν σε διαδικασία τεχνητής γονιμοποίησης της μητέρας, χρησιμοποιώντας σπέρμα από τον σύζυγό της και έναν δωρητή.


Το ζευγάρι είχε πει στον γιατρό ότι ήθελαν ο δωρητής να είναι ένας φοιτητής πανεπιστημίου, με ύψος πάνω από 1,80 μ. και να έχει καστανά μαλλιά και μπλε μάτια.


Ωστόσο, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο γιατρός επί περίπου τρεις μήνες που διήρκεσε η διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης, χρησιμοποιούσε το δικό του σπέρμα.


Οι γονείς τονίζουν πως αν γνώριζαν ότι ο γιατρός θα χρησιμοποιούσε το δικό του σπέρμα, δεν θα είχαν συναινέσει στη διαδικασία.


Σύμφωνα με την αγωγή, όταν οι γονείς μίλησαν με τον γιατρό -ο οποίος επίσης είχε αναλάβει τον τοκετό και παρακολουθούσε την υγεία της Rowlette τους πρώτους μήνες μετά τη γέννησή της- και του είπαν ότι μετακόμιζαν στην πολιτεία Ουάσινγκτον, εκείνος «έκλαψε».


«Ο δρ. Mortimer ήξερε πως η Kelli Rowlette ήταν η βιολογική του κόρη, αλλά δεν το αποκάλυψε αυτό στην κα Ashby ή τον κ. Fowler», αναφέρεται στα έγγραφα. «Ο δρ. Mortimer εν γνώσει του απέκρυψε τη χρήση του δικού του γενετικού υλικού στη διαδικασία».


Σύμφωνα με το BBC, ακόμη και όταν η Kelli Rowlette είπε στη μητέρα της τα αποτελέσματα του τεστ DNA, εκείνη αποφάσισε να μην της αποκαλύψει τις υποψίες της. Η αλήθεια έγινε γνωστή μόνο όταν η 36χρονη βρήκε ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού γέννησής της, που έφερε το όνομα και την υπογραφή του γιατρού.


Ο δικηγόρος της Rowlette δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ πως η οικογένεια αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την ιστορία της για να «τεθούν προ των ευθυνών τους οι υπεύθυνοι».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ