Goldman Sachs: Κορυφαία νομική σύμβουλος παραιτείται λόγω φερόμενης σχέσης με τον Έπσταϊν

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ GOLDMAN SACHS Facebook Twitter
Η Kathy Ruemmler/Φωτογραφία: X
0

Η Kathy Ruemmler, κορυφαία νομική σύμβουλος της Goldman Sachs και πρώην νομική σύμβουλος του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε την παραίτησή της μετά τη δημοσιοποίηση emails που αποκαλύπτουν στενή σχέση της με τον Τζέφρι Έπσταϊν, τον οποίο αποκαλούσε «Θείο Τζέφρι».

Η Ruemmler δήλωσε σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη ότι θα «παραιτηθεί από τη θέση της Chief Legal Officer και Γενικής Νομικής Συμβούλου της Goldman Sachs με ισχύ από τις 30 Ιουνίου 2026».

Μέχρι την παραίτησή της, η Ruemmler είχε επανειλημμένα επιχειρήσει να αποστασιοποιηθεί από τα email και την υπόλοιπη αλληλογραφία, ενώ εμφανιζόταν ανυποχώρητη στη θέση ότι δεν θα αποχωρήσει από το ανώτατο νομικό αξίωμα της Goldman, το οποίο κατείχε από το 2020.

Αν και σε πρόσφατες δηλώσεις της χαρακτήρισε τον Έπσταϊν «τέρας», στο παρελθόν διατηρούσε πολύ διαφορετική σχέση μαζί του, πριν εκείνος συλληφθεί για δεύτερη φορά για σεξουαλικά εγκλήματα το 2019 και αργότερα αυτοκτονήσει σε φυλακή του Μανχάταν.

Σε email, η Ruemmler αποκαλούσε τον Έπσταϊν «Θείο Τζέφρι» και έγραφε ότι τον «λάτρευε». Σε δήλωση πριν από την παραίτησή της, εκπρόσωπος της Goldman Sachs ανέφερε ότι η Ruemmler «μετανιώνει που τον γνώρισε».

Κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής της σταδιοδρομίας μετά την αποχώρησή της από τον Λευκό Οίκο το 2014, η Ruemmler έλαβε αρκετά ακριβά δώρα από τον Έπσταϊν, μεταξύ των οποίων πολυτελείς τσάντες και ένα γούνινο παλτό. Τα δώρα αυτά δόθηκαν αφού ο Έπσταϊν είχε ήδη καταδικαστεί το 2008 για σεξουαλικά εγκλήματα και είχε καταχωρηθεί ως σεξουαλικός παραβάτης.

«Τόσο όμορφο και προσεγμένο! Ευχαριστώ, Θείε Τζέφρι!!!» έγραψε η Ruemmler στον Epstein το 2018.

Παραδοσιακά, στη Wall Street αποδοκιμάζεται η ανταλλαγή δώρων μεταξύ πελατών και τραπεζιτών ή νομικών συμβούλων, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για δώρα υψηλής αξίας που ενδέχεται να δημιουργούν σύγκρουση συμφερόντων. Η Goldman Sachs απαιτεί από τους εργαζομένους της να λαμβάνουν προέγκριση πριν αποδεχθούν ή προσφέρουν δώρα σε πελάτες, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας της εταιρείας, εν μέρει για να αποφευχθούν παραβιάσεις της νομοθεσίας κατά της δωροδοκίας.

Η Ruemmler ήταν μέλος της ηγετικής ομάδας της Goldman Sachs, συγκαταλεγόμενη στα ανώτατα εκτελεστικά στελέχη της εταιρείας της Wall Street. Μέχρι και τον Δεκέμβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman, David Solomon, την περιέγραφε ως «εξαιρετική νομικό» και δήλωνε ότι είχε την πλήρη εμπιστοσύνη και στήριξή του.

Σε δήλωσή του την Πέμπτη, ο Solomon ανέφερε: «Ως μία από τις πλέον καταξιωμένες επαγγελματίες στον τομέα της, η Kathy υπήρξε επίσης μέντορας και φίλη για πολλούς από τους ανθρώπους μας και θα μας λείψει. Αποδέχθηκα την παραίτησή της και σέβομαι την απόφασή της».

Ο Έπσταϊν τηλεφώνησε επίσης στο κινητό της Ruemmler όταν συνελήφθη στις 6 Ιουλίου 2019, μεταξύ άλλων κλήσεων που πραγματοποίησε εκείνο το βράδυ, σύμφωνα με δύο έγγραφα που επικαλούνται σημειώσεις αξιωματούχων των αρχών επιβολής του νόμου.

Ξεχωριστό σημείωμα του FBI ανέφερε ότι ο Έπσταϊν είπε την ίδια ημέρα: «Έχει να κάνει με σεξουαλική διακίνηση; Έχει να κάνει με ανήλικες;»

Ο συντάκτης του εγγράφου του FBI, ο οποίος δεν κατονομάζεται, ανέφερε ότι ο Έπσταϊν είπε επίσης φράσεις όπως: «Ω, αυτό είναι κακό, αυτό είναι πολύ κακό».

Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Ruemmler είχε μεγάλο αριθμό επικοινωνιών με τον Έπσταϊν από το 2014 έως το 2019, ακόμη και μετά την ενοχή του το 2008 για εξώθηση ανηλίκου κάτω των 18 ετών σε πορνεία.

Οι επικοινωνίες αυτές περιλάμβαναν και συμβουλές προς τον ίδιο σχετικά με το πώς να απαντήσει σε δημοσιογραφικό ερώτημα το 2019 για την φερόμενη ευνοϊκή νομική μεταχείριση που είχε λάβει λόγω των διασυνδέσεών του, σύμφωνα με τα email.

«Ήμουν συνήγορος υπεράσπισης όταν ασχολήθηκα με τον Τζέφρι Έπσταϊν», δήλωσε η Ruemmler σε ανακοίνωσή της προς το Reuters στις 3 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν απειλεί να αποκλείσει την Ερυθρά Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο αν συνεχιστεί ο αμερικανικός αποκλεισμός

Παρότι η Τεχεράνη δεν διαθέτει ακτογραμμή στην Ερυθρά Θάλασσα, θεωρείται ότι μπορεί να ασκήσει επιρροή στην περιοχή μέσω των συμμάχων της στην Υεμένη, των ανταρτών Χούθι
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΟΛΟΣ ΗΠΑ ΟΜΙΛΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ιστορική κίνηση που ετοιμάζει ενόψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ

Ο βασιλιάς θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ εν μέσω του έντονου κλίματος ανάμεσα σε Τραμπ και Στάρμερ, και αυξανόμενων επικρίσεων προς τον μονάρχη για την εμπλοκή της οικογένειάς του στην υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
BBC ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ

Διεθνή / BBC: Η Ελλάδα χρησιμοποιεί μασκοφόρους μετανάστες για να απωθήσει άλλους στον Έβρο

Η έρευνα του βρετανικού δικτύου επικαλείται μαρτυρίες μεταναστών, πρώην μισθοφόρων, αστυνομικές πηγές και έγγραφα - Καταγγελίες για λεκτική και σωματική κακοποίηση, μέχρι και απειλές για βιασμό - Η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
THE LIFO TEAM
ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Η πλουσιότερη γυναίκα της χώρας πρέπει να μοιραστεί μέρος της περιουσίας της

Σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου, η Τζίνα Ράινχαρτ καλείται να αποχωριστεί σεβαστό μέρος της περιουσίας της, λόγω πολύχρονης διαμάχης σχετικά με την επιχειρηματική της αυτοκρατορία στον τομέα της εξόρυξης
THE LIFO TEAM
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ DEEPFAKE ΔΙΚΗ

Διεθνή / Αυστραλία: 19χρονος ομολόγησε την ενοχή του για τη δημιουργία deepfake πορνό σε μια ιστορική υπόθεση

Είναι το πρώτο άτομο που διώκεται βάσει νέου νόμου, ο οποίος ποινικοποιεί την αλλοίωση σεξουαλικών εικόνων και προβλέπει ποινή έως και επτά χρόνια φυλάκισης
THE LIFO TEAM
«Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο νόμο της ζούγκλας»: Το «αμένσιοτο» της Κίνας για τον Τραμπ

Διεθνή / «Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο νόμο της ζούγκλας»: Το «αμένσιοτο» της Κίνας για τον Τραμπ

Η απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει αποκλεισμό στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ δημιουργεί ένα επικίνδυνο διπλωματικό ναρκοπέδιο για τον Πρόεδρο Τραμπ, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Πεκίνο.
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν χρόνο για την Ουκρανία λόγω Ιράν» - Νεκρό 8χρονο παιδί και 14 τραυματίες στο Τσερκάσι

«Εάν οι ΗΠΑ δεν ασκήσουν πίεση στον Πούτιν και περιοριστούν σε έναν ήπιο διάλογο, τότε εκείνος δεν θα έχει λόγο να φοβάται», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος - Συνεχίζονται οι ρωσικές επιδρομές
THE LIFO TEAM