«Κανείς δεν θέλει να πολεμήσει για το Ισραήλ»: Απομάκρυναν με τη βία βετεράνο από το Καπιτώλιο

«Κανείς δεν θέλει να πολεμήσει για το Ισραήλ»: Απομάκρυναν με τη βία βετεράνο από το Κογκρέσο Facebook Twitter
Φωτ. Χ
0

Η ραγδαία κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και η συζήτηση για πιθανή εμπλοκή των ΗΠΑ σε μια ευρύτερη σύρραξη έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και διαμαρτυρίες στο εσωτερικό της χώρας.

Ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη στο Καπιτώλιο, κατά τη διάρκεια ακρόασης υποεπιτροπής της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας. Ένας διαδηλωτής διέκοψε συγκεκριμένα τη διαδικασία και απομακρύνθηκε βίαια από την αίθουσα από αστυνομικούς της του Καπιτωλίου, με τη βοήθεια του γερουσιαστή Τιμ Σίχι.

Ο διαδηλωτής φώναζε «κανείς δεν θέλει να πολεμήσει για το Ισραήλ», ενώ βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media δείχνει τη στιγμή που αστυνομικοί προσπαθούν να τον απομακρύνουν, με το χέρι του να παγιδεύεται στο κενό μιας πόρτας.

Παρευρισκόμενοι ακούγονται να φωνάζουν «το χέρι του», καθώς ο άνδρας φαίνεται να τραυματίζεται.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου ταυτοποίησε τον συλληφθέντα ως τον Μπράιαν ΜακΓκίνις, 44 ετών, από τη Βόρεια Καρολίνα, ο οποίος είναι βετεράνος των πεζοναυτών των ΗΠΑ και υποψήφιος για τη Γερουσία με το Πράσινο Κόμμα.

Ο ΜακΓκίνις αντιμετωπίζει κατηγορίες για επίθεση εναντίον αστυνομικού, αντίσταση κατά της σύλληψης και παρεμπόδιση παράνομης διαδήλωσης.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε δημοσιεύσει βίντεο στην πλατφόρμα X, στο οποίο δήλωνε ότι βρέθηκε στην Ουάσιγκτον για να διαμαρτυρηθεί για την πιθανότητα αποστολής Αμερικανών στρατιωτών σε μια νέα σύγκρουση.

«Βρίσκομαι εδώ για να ρωτήσω γιατί πρόκειται να στείλουν άνδρες και γυναίκες μας σε κίνδυνο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου δήλωσε ότι ο διαδηλωτής ξεκίνησε παράνομη διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της ακρόασης και αντιστάθηκε όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον απομακρύνουν. Σύμφωνα με τις αρχές, τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά κατά το περιστατικό.

Με πληροφορίες από nbcwashington.com

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM